Home / witte donderdag valt op zwart voor v v vilsteren

witte donderdag valt op zwart voor v v vilsteren

“Een gelijkspel had de verhouding beter weergegeven”, vond Dik Runherd. De trainer van Vilsteren schreef de nederlaag vooral toe aan Nico Both, de doelman van de thuisclub. “Een vreselijke sta-in-de-weg. Maar goed, we hebben een slag verloren, nog niet de oorlog.”

Op Witte donderdag begon Vilsteren voortvarend. Wouter Mars en Fedor Hendriks moesten in de een-op-een hun meerder erkennen in uitblinker Both, maar de sluitpost had geen antwoord op een onberispelijk genomen strafschop van routinier Henri Tuin. Een terechte ‘pengel’ vond Runherd. “Elroy Bloo werd vastgehouden in de zestien.” De bezoekers vergaten de voorsprong uit te bouwen, een repeterend verhaal. Both keepte een wereldpartij. Mars en ook Jari Vlierman vonden de doelman van DOS ’63 op hun pad. Na de thee kwam een andere kwelgeest binnen de lijnen, Minas Hamlethian. “Lastig te bespelen, een handenbinder”, aldus Runherd.

Toch stond Hamlethian niet aan de basis van de gelijkmaker. Rens Noordman trapte mis, waardoor Kevin Veltrop een niet te missen kans kreeg. Niet te missen hadden we al gezegd en dus 1-1. Als even later Damiano Horsman de score naar 2-1 tilt staat de wereld, of nee, doe maar de wedstrijd op z’n kop. Vilsteren gaat op zoek naar de gelijkmaker en Nick Hendriks wordt gebracht als breekijzer. Wanneer er een eentje van DOS ’63 af moet met twee keer geel, lijkt de gelijkmaker een kwestie van tijd. Maar we hebben het er over gehad, keeper Both weigerde mee te werken. In de 2-1 kwam geen verandering.          

In 5A zijn Balkbrug (20-53) en De Blesse (21-56) de ploegen die om de titel gaan strijden. Kraggenburg (20-45) bevindt zich op gepaste afstand, gevolgd door Uffelte (21-32), Giethoorn 19-30, Vilsteren 20-30 en Kuinre (19-29). 

Lees ook

Ingezonden: De splinter en de balk

REGIO – Orthopedagoog drs. Gerard Bekker is in de pen geklommen naar aanleiding van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.