Home / wie wordt de spellingkampioen 2017 van overijssel

wie wordt de spellingkampioen 2017 van overijssel

Deelnemers aan het dictee zijn 24 spellingkampioenen uit de groepen zeven en acht van het basisonderwijs, die eerder als besten uit de bus kwamen bij een voorronde in hun plaatselijke bibliotheek.

Spellingkampioenen uit Almelo, Deventer, Raalte, Kampen,  Haaksbergen, Hellendoorn-Nijverdal, Oldenzaal,  Ommen, Rijssen-Holten, Twenterand, Tubbergen  en Wierden nemen het tegen elkaar op en degene met de minste fouten mag zich een jaar lang Spellingkampioen van Overijssel noemen. Ommen wordt vertegenwoordigd door Rosalie Meilink van de St. Bernardusschool en Giel Zandman van de Ichthus in Lemele.

Het Junior Dictee Overijssel is dit jaar opgesteld door kinderboekenauteur  Maren Stoffels, bekend van boeken als Verliefd op de verkeerde, Omdat jij anders bent en Race. Zij zal het dictee zelf voorlezen. Het belooft een pittig dictee te worden waarin diverse spellingmoeilijkheden aan bod komen. Gastheer van de avond is de Burgemeester van de Beerze Bulten die ook het pauzeprogramma zal verzorgen. De presentatie wordt mede verzorgd door Monique Bos van Bibliotheek Deventer.

Aan de deskundige jury, de heren Jan Kristen (voormalig gedeputeerde provincie Overijssel) en Alfons Lipman (oud-docent Nederlands) de zware taak om in sneltreinvaart alle dictees foutloos na te kijken in de pauze.

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.