vv marienberg ontvangt juliana32

  “Komende zaterdag zijn wij op het Westerpark gastheer voor voetbalvereniging SV Juliana’32 uut Hengelo. Eindelijk, op de dag dat hij 70 jaar had moeten worden, maakten ze in onze hoofdstad bekend dat de Amsterdam Arena straks door het leven zal gaan als de Johan Cruijff Arena. Jammer dat hij eerst dit aardse leven moest verlaten voordat één en ander werd bekokstoofd door enkele wijze heren in het rode pluche. Zo gaat dat nu éénmaal. Je kunt er alles van vinden, maar dat is Nederland in een note(n)dop.

  Op het Westerpark zijn wij tevens niet roomser dan de paus ooit zal zijn. Pas recent werd onze tribune op het hoofdveld omgetoverd tot de Eg Waayaman Tribune. Een verlaat, verstild en mooi eerbetoon aan onze legendarische voorzitter, niet minder gemeend hóòr – begrijp me vooral niet verkeerd – maar het was zo leuk geweest als Eg er zelf bij had kunnen zijn. Waarvan Akte!

  Waarom dopen wij onze bruine kantine niet om tot bijvoorbeeld de Henk Veltink Lounge, waarom drinken wij geen biertje aan de Frank Kerkdijk Bar. Doen wij een plas in de Wolter de Lange Toilets. Waarom verwelkomen wij onze tegenstanders niet in de Jan Noeverman Bestuurskamer, drinken onze sponsoren niet gewoon een bakje koffie in de Attent Telman Businessroom?

  Waarom kleden de heren voetballers zich niet om in de Bert Maat of Harrie Heine kleedkamer en waarom voetballen onze jongste pupillen bijvoorbeeld niet op het Jan Breukelman Court. Waarom wordt het Westerpark niet gewoon de Gerard Lotterman Arena. Ik zeg maar wat…!
  Waarom is er eigenlijk een waarom? Dat zou toch niet meer dan logisch zijn…Als ik gewild had dat je het begreep had ik het misschien wel beter uitgelegd. Weet ook niet waarom ik het nu pas ten tonele voer. Misschien bang om aan een nieuwe voorbeschouwing te beginnen. Heb geen zin om weer zout op de verkeerde slakken te leggen.

  Al wekenlang kijken wij naar een klucht in drie bedrijven. Het vertoonde spel krijgt de handen vooralsnog nog niet op elkaar. Als boeren met kiespijn blijven wij desondanks vrolijk in het leven staan wat ik oe brom! In de derde helft zijn wij steevast allemaal de nieuwe Hans Pullen die het vooral altijd beter weten. Inderdaad, de beste stuurlui staan gewoon aan de zijlijn zo niet aan de toog. Hier in de Gerard Lotterman Arena…euh op het Westerpark maken wij ons niet zo snel zorgen. Pas als er geen bier meer stroomt uit de kraan in de Henk Veltink Lounge….euh in de Spil trekken wij aan de roodzwarte bel.

  Jammer genoeg is er op sportief gebied te laat aan de alarmbellen getrokken. Mariënberg worstelt zich, mede dankzij de vele blessuregevallen, naar het verlossende einde. Nog drie wedstrijden totdat wij eindelijk een definitieve dikke streep onder dit seizoen kunnen zetten. Wij zijn er aan toe. Met een voorlopige 9e stek steekt zelfs het degradatiespook zijn bange kop om de deure op het Westerpark….Dat is toch niet te geloven….

  Juliana’32 uut Hengelo is komende zaterdag onze tegenstander. De ploeg van ome Johan mag zich dit seizoen de kampioen van Hengelo op de zaterdag noemen. Het speelde vorige week gelijk tegen de stadsgenoten van Wilhelminaschool terwijl de eerste ontmoeting in een 1-2 overwinning eindigde voor Juliana’32. Zo ging de ploeg, die bivakkeert op sportpark Groot Driene, de geschiedenisboeken in als de club die de eerste Hengelose derby op de zaterdag wist te winnen.

  Vorige week was het groot feest bij onze gasten van aanstaande zaterdag. DJ Marco draaide plaatjes, een ander draaide weer hamburgers om op de bakplaat en het bier vloeide rijkelijk. Mooi toch. Als je wint heb je vrienden, rijendik…toch zo’n vierhonderd man. Kortom, de kater was de laatste wedstrijden te vinden bij de Westerparkbewoners….Die mannelijke poes willen ze graag dit keer weer meegeven aan Juliana’32. Wat dat betreft bieden de resultaten uit de eerdere onderlinge ontmoetingen flink wat hoop. Laat deze hoop alsjeblieft niet uitgestelde teleurstelling zijn. Please…

  Kop d’r veur, d’r op of geen vreten. Gewoon eentje meer maken dan Juliana’32. 3-1 mag ook. Veule wille. Kieken welke club oranjebitter drinkt en welke club goudgele pretkegels….??”

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.