vv avereest wint overtuigend van scn

  In de negende minuut kwam het eerste gevaar van Avereest. VVA werkte dreiging van SCN weg met een lange hoge bal. Hierop reageerde Erik Wencker in een sprintduel met de laatste man. Wencker is sneller en zijn balcontrole was goed. Vervolgens koerste Wencker op de keeper af, maar zijn schot eindigde recht op de uitkomende doelman. Jurgen Visscher zag kansen voor de rebound, maar verloor hier het duel om de bal. Vijf minuten later had Matthijs Platvoet een schot van dichtbij, maar ook recht op de keeper. De corner die volgde werd genomen door Jurgen Visscher. Jurgen bracht de bal bij René Koster op de 16 en een mooi schot van René ging niet ver naast. Luttele minuten hierna had Bart Koster een fraai schot, maar op de voeten van de keeper. Jurgen Visscher wist echter vanaf de zestien de rebound te benutten: 1-0.

  Slechts twee minuten later was het weer raak. Een afstandsschot van Erik Wencker raakte onderweg de hak van Bart Koster. De keeper stond op het verkeerde been en de bal belandde in de lege hoek: 2-0. Pas in de 24e minuut kwamen de gasten tot een goede kans. Een hard schot vanaf de punt van het vijfmeter gebied werd gered door Dirk Bunk in de korte hoek. Twee minuten hierna werd een schot van SCN gekraakt. Vervolgens was het weer Avereest dat gevaarlijk was, maar van dichtbij een grote kans miste. Ook een mooi schot van Jeroen Dijk trof geen doel.

  Vlak voor rust voorkwam Dirk Bunk de 2-1. Na een verre voorzet volgde een kopbal van dichtbij, maar met een scherpe reflex bokste Bunk de bal over. Een minuut later had hij weer een goede en belangrijke redding. Ook de keeper van SCN was attent, op een scherpe voorzet van Bart Koster. Het slotakkoord van de eerste helft kwam van de voeten van Erik Wencker. Zijn zeer fraaie stift belandde net naast de verre paal.

  De tweede helft begon met een schot van Matthijs Platvoet richting de korte hoek, maar op de keeper. Johan Tigelaar trof de onderkant lat van de lat in de kruising, maar de bal stuitte op de lijn weer het veld in. Aan de andere kant had SCN een schot over het doel van Bunk. In de 60e minuut werkte VVA de bal weg in de diepte en over de grond. Jurgen Visscher pikte de bal op en ging op snelheid op het doel af. Tegendraads ging zijn schot voorbij de keeper en in het net: 3-0. De wedstrijd was beslist.

  SCN werd niet meer gevaarlijk en Avereest ging op zoek naar een vierde doelpunt. In de 64e minuut kwam er weer een counter van VVA. Jurgen Visscher legde de bal af op Matthijs Platvoet, de keeper kwam uit en Platvoet leverde een diagonaal schot, op de verre paal. Wat later had Platvoet weer een kans op de 4-0. Van de zijkant kwam een voorzet van Erik Wencker, Matthijs Platvoet gooide zich naar de bal, maar wederom redde de keeper. In de blessuretijd had Jurgen Visscher nog een kopbal, maar deze ging naast het doel.

  Het was zaterdag weer zo’n wedstrijd dat men zich verwondert dat Avereest dit seizoen een middenklasser is. In de afgelopen weken werden nummers 1 en 2 (FDS en Hoogeveen) al verslagen, nu ook de nummer 3 van de stand. Achterin is VVA in 2017 ijzersterk en qua spel is het vaak de betere.

  Avereest heeft in 2017 nog maar drie goals tegen, uit acht wedstrijden, waarvan zes keer de nul. Voorin werden 16 goals gescoord. Jammer dat Avereest deze draai niet al eerder in het seizoen wist te vinden. Het zou mooi zijn mocht de selectie van Rick Mulder nog nacompetitie halen, want met de vorm zit het wel goed.

  Door de 3-0 winst klom Avereest op de ranglijst van de zesde naar de vijfde plek, ten koste van DKB. Op de stand van de derde periode klom VVA van de derde naar een gedeelde tweede plek met VV Bruchterveld. Met nog één wedstrijd te gaan heeft VVA nog een klein kansje om de nacompetitie te halen, maar het is afhankelijk van de resultaten van Hoogeveen en Bruchterveld. Komende zaterdag 6 mei besluit Avereest de competitie in De Krim tegen DKB.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.