vilsteren verslaat kuinre in voetbalshow

  Trainer Dik Runherd was zeer te spreken. Niet alleen over zijn eigen ploeg, maar ook over de tegenstander. “Een jong team, gemiddeld nog geen 22 jaar. Een open duel. Zij wilden voetballen en wij wilden voetballen. Bovendien was het mooi weer. Ik kan alleen maar positief berichten en heb de indruk dat er steeds meer publiek komt kijken. Zo’n wedstrijd als vandaag is pure klantenbinding. Ondanks het verlies sprak hun trainer (Joop van den Berg, red.) over een leuke wedstrijd, dat zegt wel iets.”

  Kuinre heeft net als Vilsteren het vizier gericht op de vierde plaats. Een stek die mogelijk recht geeft op nacompetitievoetbal. Het zou een mooi afscheid zijn voor Runherd, die volgend seizoen Balkbrug onder zijn hoede heeft.

  Arnold Koole opende het doelpuntenfestijn en dat is een naam die in Vilsteren en directe omgeving niet bekend is. In Kuinre daarentegen wel! De vlotte 0-1 werd halverwege het eerste bedrijf weggepoetst door Jari Vlierman, die pal daarna de thuisclub zelfs op voorsprong schoot. “Hij speelde prima”, bevestigt Runherd. “Een kwelgeest voor Kuinre.” Nog voor rust zit Vilsteren in een zetel als Wouter Mars een steekpass van Jelle Niens op waarde schat en het scorebord naar 3-1 doet flitsen. Na de onderbreking pikt Stefan Hendriks een goaltje mee en laat Kuinre nog even van zich horen als Rick Boerstra raak knikt. In het laatste kwartier wordt dit attractieve duel definitief beslist. Fedor Hendriks verlengt een vrije trap van Vlierman tot in de touwen en even later is Mars alles en iedereen weer eens te vlug af. De 6-3 van Mart Hendriksen doet Runherd en de zijnen geen centje pijn. “Uitblinkers? Een collectieve teamprestatie, maar oké, ze hebben niet gescoord, maar petje af voor Jelle Niens en ‘good-old’ Henri Tuin.”

  Linkerrijte 5A: De Blesse 21-56, Balkbrug 20-53, Kraggenburg 19-42, Uffelte 21-32, Giethoorn 19-30 (+15), Vilsteren 19-30 (+5) en Kuinre 19-29.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.