Home / verlies marienberg met winstpunten

verlies marienberg met winstpunten

Door Alfred Dorgelo

Trainer Hans Pullen moest puzzelen met zijn opstelling, ach zo’n cursus heb je tuurlijk niet voor niets gedaan. Het wierp zijn vruchten af. Terug in het oude 4-3-3 systeem, hij posteerde Michael Zweers op het middenveld en dirigeerde Arjan Breukelman naar de spits bij afwezigheid van Rolf Hofsink en André Plaggenmars. Sander van der Velde en Edwin Hofsink moesten het vuile werk achterin opknappen.

Ondanks een waslijst aan invallers kwam Mariënberg toch wat gelukkig op voorsprong. Arjan Breukelman haalde uit vanaf de zestien met zijn linkerbeen en Oscar van Dalen wachtte te lang met een passend antwoord op de vrij onschuldig lijkende bal. Het leverde wel de 1-0 op out of the blue.

Vrij lang kon Mariënberg niet genieten van de voorsprong.
Wegwerken blijft soms moeilijk, wat is er in vredesnaam mis met gewoon een bal wegrossen. Dat deed Sander dan ook helaas niet terwijl hij daar twee keer toe wel de kans voor had.

Vervolgens haalde aanvoeder Marco Bleyi de trekker over en tekende de gelijkmaker aan. Het lukte Mariënberg niet om Juliana’32 de duimschroeven aan te draaien. Vlak voor rust kwamen de gasten uit Hengelo zelfs op een 1-2 voorsprong. Nick Zwiers tikte simpel binnen na een vlot lopende aanval.

Na rust kabbelde het eerst een beetje verder…..
Geen hoge golven maar ook geen eb op het Westerpark. Na het inbrengen van Hendri Hofsink, Rolf Hofsink en Ruud Buitenhuis kwam er meer schwung in het elftal van Mariënberg. Enkele keren hing de gelijkmaker (2-2) in de lucht. Jammer genoeg was het de thuisploeg niet gegund. Want opnieuw slecht uitverdedigen besliste het duel helaas voortijdig. Weer Marco Bleyi strafte het genadeloos af en zette de 1-3 eindstand op het scorebord.

En toch, toch was de nederlaag er eentje met perspectief hoe gek het ook klinkt. Een kinderhand is gauw gevuld, oké maar je moet toch ergens weer beginnen……
Met jonge jongens als Erjan Lamberink, Dani van de Veen en Hendri Hofsink die volgend jaar zeker het verschil kunnen gaan maken en tegen Juliana’32 zeker al niet onverdienstelijk speelden.

Ach, het is nog nooit zo donker geweest of het wordt wel weer licht op het Westerpark.
Wat ik oe brom! Neuh, ondanks de vierde nederlaag op rij was het humeur na afloop best wel goed!
Ach, Bredero zei het ooit. Het kan verkeren…..Nog twee wedstrijden volle bak en dan meteen de focus op het volgende seizoen. De toekomst is zonnig roodzwart gekleurd en die wordt nu al gemaakt door het verleden. Kieken wat nu de reactie is op al die (a)sociale media!
(AD)

Opstelling: Jelle Brinks, Patrick Drenthen, Michael Zweers, Sander v/d Velde (60. Ruud Buitenhuis), Niek Noeverman, Edwin Hofsink (70. Rolf Hofsink), Roy Lotterman, Erjan Lamberink, Dani v/d Veen, Arjan Breukelman, Roy Doek (68. Hendri Hofsink).

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.