uit hei en dennen weekend oppassen

  Ik verheugde mij enorm en reed in razende vaart (mag in Duitsland) naar hen toe. Het gezin stond al op de uitkijk, want oma is zeer geliefd bij de jongens. Ik ben als grootmoeder beter geslaagd dan als moeder. In die jaren had ik geen tijd, omdat het bedrijf voor ging. Bij aankomst pakte de 9 jarige mijn tas al. Daarna kwamen de twee jongeren van 3 en 4 jaar.

  Tijd om binnen te komen was er niet, mijn armen werden naar de loslopende konijntjes getrokken door de kleintjes. Negentien grote en piepkleine konijntjes renden in de tuin. Tja, dat is het risico van twee konijntjes, die aanvankelijk allebei vrouwtjes zouden zijn, maar waarvan er één dus flink gejokt had. Ach, waar plaats is voor 2 kunnen er ook meer bijkomen.

  Er werden wat mannetjes gekortwiekt, maar kennelijk is er één achtergebleven, waardoor de menagerie zich heftig uitbreidt. Aanvankelijk kregen ze konijnenvoer, maar nadat er een keer voer vergeten was, dropte dochter wat overgebleven broodjes en aardappelen bij hen. Vonden ze dat lekker? Nou en of. Dus, vanuit de keuken komt voortaan alle overgebleven voedsel naar de konijnen verblijven.  

  Het oppassen betekent veel spelen met de jongsten. De één is Bob de bouwer en de andere speelt met lego en auto’s. Of ik ook maar iets in te brengen heb? Zeer weinig. Je mag niet meer fysiek ingrijpen hè. Of ze luisteren naar vermaningen? Is de aarde rond? Natuurlijk luisteren ze NIET. Dus speel ik mee en zie kans om te idiote waaghalzerijen in te dammen. En ze praten dus duits hè! Nu ben ik al 18 jaar uit Duitsland, dus het ligt niet meer voor in mijn mond.

  Eén loopt nog in de luiers en moet zo af en toe verschoond worden. Vindt hij dat plezierig, nee dus, hij praat al erg goed en laat me weten “noch nicht fertig” te zijn. Waarmee laat zich gemakkelijk raden. Het oudste kleinkind vermaakt zich met vriendjes van school. De ouders waren druk in hun bedrijf. Mooi om hen terzijde te mogen staan. Maandagmiddag voldaan terug naar huis gereden.  Na drie dagen was ik weer fit!

  Antoinette

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.