Home / uit hei en dennen bingo

uit hei en dennen bingo

Of ik vereerd was? Enorm, ook al had ik nog nooit bingo gespeeld, ik had er wel veel over gehoord. De dames gaven me een uitgebreide uitleg over de spelregels mee. De vitaliteit en het enthousiasme van beiden was enorm aanstekelijk. En bovendien, zei Pippi Langkous niet ooit “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Beide dames zouden mij begeleiden als ik de bingo weg kwijt zou raken. Moest ik me fraai aankleden? Dat werd zeer op prijs gesteld.

Opgetogen reed ik ‘savonds naar het schitterend verlichte Landgoed Het Laer. Daar stonden fakkels, twee palfreniers, en een horde dames op de trappen. Ik wurmde me er doorheen en zag de fraai verlichte en mooi aangeklede zalen met al heel veel dames en jonge meisjes. Het liep storm.

De technicus regelde de geluidsinstallatie en ja, dan kijken 150 dames je vol verwachting aan. Ik vond het zo enerverend en leuk om gastvrouw te mogen zijn. Met de kundige Daan en Mechteld aan mijn zijde kon er niets mis gaan! Wat een avond zeg. De spelregels zijn heel strikt, ik dacht dat je gewoon zo’n kaartje helemaal vol moest kruisen. Nee, dat gaat per rij, de letter L, het kleine vierkantje en een volle kaart. Heb je dat inderdaad vol, moet je BINGO roepen. Nou, dat was vaak een heel bescheiden stemmetje hoor, en als alles gecontroleerd was, riep ik GOEDE BINGO.

Langzamerhand ging ik er enorme lol in krijgen. Hier ben ik echt geschikt voor. De microfoon in mijn hand gaf me vleugels, alles hoeft niet zo volgens het boekje, je kunt heerlijk improviseren, zolang het NIET om de regels gaat, die zijn heilig.

In de pauze wandelde ik door de schitterende zalen met de flonkerende klassieke kroonluchters, de fraai aangeklede ronde tafels en de mensen van DE ZON. Zij voorzagen de bingodeelneemsters van drankjes. Iedereen was laaiend enthousiast over deze gezellige LadyBingoAvond. Wat hadden de winkeliers van Ommen prachtige prijzen gedoneerd. Nog een foto van de winnares met de hoofdprijs. Zo kwam er een einde aan een schitterende succesvolle Bingoavond.

Laat DAAN en MECHTELD maar schuiven, kanjers zijn het!!

Antoinette

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Beetje dom

Het ligt voor de hand een terugblik te werpen op de Oranje soap van vorige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.