Home / twee onderscheidingen tijdens lintjesregen in ommen

twee onderscheidingen tijdens lintjesregen in ommen

Jan Koggel uit Dalmsholte zet zich al sinds 1970 actief in voor de Parochie Vilsteren. Als lid van het liturgisch beraad is hij betrokken bij de inhoud, planning en voorbereidingen van de vieringen in de kerk. Al 46 jaar verzorgt hij activiteiten voor het herenkoor, waarvan hij 10 jaar secretaris is.

Koggel was lid van diverse werkgroepen en heeft in de jaren negentig een periode de overwegingen gedaan, zodat de pastoor wat minder zwaar belast werd. De heer Koggel is veel op pad voor de kerk. Hij bezorgt het parochieblad en is vrijwilliger voor de jaarlijkse actie Kerkbalans. Als lid van de bezoekgroep brengt hij regelmatig een bezoek aan zieke mensen en tachtig-plussers in de gemeenschap.

Ook buiten de kerk is Koggel actief in de samenleving. Zo is hij al 16 jaar de spil in de Ouderenbond in Vilsteren waar hij voorzitter van is. In de periode van 1998 tot 2011 was hij voorzitter van de begrafenisvereniging Vilsteren – Lemele – Lemelerveld. En heeft veel energie gestoken om deze onder te brengen in de landelijke vereniging. Ook collecteert Koggel, samen met zijn vrouw, al vanaf 1975 voor verschillende stichtingen zoals de Nierstichting, de Brandwondenstichting en het Diabetesfonds.

Garda Vroom-Ruijg uit Ommen heeft zich naast haar werk als verpleegkundige ingezet als diaken en ouderling voor de kerk. Zij begeleidt tot op de dag van vandaag nog regelmatig kerkdiensten en bijeenkomsten op orgel of fluit. Als onbetaald verpleegkundige heeft ze meerdere malen ondersteuning geboden op het Rode Kruis cruiseschip.

Verder was ze actief in de Vrouwenbond. Ook adviseerde ze de woningstichting in Ommen over de praktische indeling van de huurwoningen. In 1995 begon mevrouw Vroom als vrijwilliger bij de Stichting Terminale Thuiszorg. Eerst als coördinator en later ook als uitvoerend vrijwilliger.

Mevrouw Vroom begeleidt al zo’n zestien jaar mensen in hun laatste dagen en uren. Ze waakt aan het bed en begeleidt familie zowel bij de emotionele als ook praktische zaken bij het overlijden van hun naaste. In de Mantelzorg Advies Raad is zij sinds 2009 betrokken en denkt mee over hoe mantelzorgers in de gemeente kunnen worden ondersteund. Zij organiseert de maandelijkse koffieochtend en bereidt de jaarlijkse mantelzorgavond voor. Sinds 2010 is zij ook actief als gastvrouw in het Vechtgenotenhuis.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.