Home / t denk gelag over nieuwe media

t denk gelag over nieuwe media

We zijn dagelijks via het internet verbonden met de buitenwereld. Dat is heel handig, maar daarmee geven we ook veel informatie over ons zelf prijs. Dat doen we soms bewust (Facebook, Twitter, Instagram etc.) maar ook – en veel vaker – onbewust. Elke website die we bezoeken vraagt ons om ‘cookies’ te accepteren voordat we verder kunnen surfen. Dat stelt veel bedrijven en ook overheden in staat om gerichter met ons te communiceren. Daardoor  kunnen ze hun aanbod afstemmen op onze interesse. Handig toch!

Maar, weten we wel wat er allemaal over ons wordt vastgelegd? Waarom komen ze het niet vragen als ze willen weten waar mijn interesse naar uit gaat? En zou ik dan antwoorden? Hoe staat het met onze privacy? Het gaat nog verder: De VS overweegt aan reizigers te vragen om inzage in hun telefoon, accounts en wachtwoorden van social media.  Willen wij op deze manier nog wel naar Amerika?

In een ongedwongen sfeer gaan de aanwezigen hierover met elkaar  van gedachten wisselen onder de deskundige leiding van plaatsgenoot Johan Wiltvank ( Algemeen directeur Justitiële Informatie Dienst). Iedereen is weer van harte uitgenodigd om deze avond in de Wim Heerinkzaal, achter de bibliotheek, bij te wonen.

Stel de vragen die u altijd al had willen stellen en ga de discussie aan. De avond begint om 20.00 uur en wordt om 22.00 uur afgesloten.  De entree is  gratis, wel uw eigen consumpties betalen. Voor eventuele informatie: Tineke de Vries, tel. 06-25363195.

Lees ook

Een feestelijk muzikaal drieluik in Theater de Stoomfabriek

DALFSEN – In Theater de Stoomfabriek is afgelopen dinsdag het drieluik ‘Beethoven 251 jaar’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.