Home / sportcafe hardenberg en ommen over nieuwe rol sportverenigingen

sportcafe hardenberg en ommen over nieuwe rol sportverenigingen

De aanleiding voor Sportcafé Ommen-Hardenberg is de veranderende samenleving en de mogelijke consequenties voor sportverenigingen. De overheid ziet sport en bewegen steeds meer als middel om doelen te bereiken op het gebied van gezondheid en participatie. Dit kan gevolgen hebben voor het huidige gemeentelijke beleid van tarieven, subsidies, accommodaties en sportstimulering.

Gemeenten Hardenberg en Ommen willen dan ook graag weten wat verenigingen hiervan vinden. Tijdens Sportcafé Ommen-Hardenberg geven twee deskundigen hun visie op de veranderende samenleving en de wijze waarop sportverenigingen daar op in kunnen spelen.

Programma
19.00-19.30       Ontvangst
19.30-20.00      Wethouder Ko Scheele van de gemeente Ommen bespreekt feiten en cijfers.
20.00-20.30      Inleiding dr. Jan-Willem van der Roest (Mulierinstituut).
Sportverenigingen wordt steeds meer gevraagd hun maatschappelijke functie uit te breiden door zich te richten op speciale doelgroepen en door maatschappelijke projecten op zich te nemen. Daarnaast hebben bestuurders te maken met nieuwe wensen en eisen vanuit de veranderende maatschappij. Jan-Willem van der Roest bespreekt de uitdagingen voor verenigingen en reikt tips aan om het besturen van een vereniging aan te passen aan de eisen vandeze tijd.

20.30-21.00      Aanwezigen geven hun reactie op reeks stellingen.
21.00-21.20      Pauze
21.20-21.45       Inleiding Drs. Eralt Boers (Kennispraktijk)
Eralt Boers heeft onderzoek gedaan naar ‘De nieuwe vrijwilliger’. Hij geeft aan hoe demografische ontwikkelingen in Ommen en Hardenberg eruit zien en welke invloed deze ontwikkelingen hebben op de beschikbaarheid van vrijwilligers en hoe ‘de nieuwe vrijwilliger’ in de sport eruit ziet.

21.45-22.15       Reacties op de stellingen worden bekend en besproken.
22.15-22.30       Wethouder Douwe Prinsse van de gemeente Hardenberg focust op het vervolg.
22.30-23.00      Afsluiting en napraten

Lees ook

Langlopende exposities en activiteiten

Ommen Galerie Tom Lucassen, Prinses Julianastraat 10, open donderdag 13.00 – 17.00 uur, vrijdag 09.30 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.