rossi shop in ommen van start op nieuwe locatie

  Daar heeft Edwin ook weer een werkplaats waar hij met hart en ziel aan motoren sleutelt en ze in perfecte conditie brengt voor het motorseizoen, dat vanwege het mooie weer al vroeg begonnen is dit jaar.

  Hoe het mogelijk is dat de trots van Bartine, de collectie miniaturen van alle motoren waarop haar grote idool Valentino Rossi ooit heeft gereden en miniatuurhelmen met  nummer 46 erop, tijdens de brand nagenoeg geen schade heeft opgelopen, is voor haar een compleet raadsel. Hoewel de brandweer al klaar stond met de spuit om de gehele collectie om zeep te helpen, is het met kunst en vliegwerk gelukt alles te behouden. “Alles was zwart natuurlijk, dat wel. Ik heb alle miniaturen zelf schoongemaakt; dat was een heel karwei, maar het is gelukt.”

  Ze willen op termijn wel terug naar hun eigen stek, aan de Veldkampweg, waar hun woning als door een wonder ook ongedeerd bleef en hun bedrijf sinds jaar en dag gevestigd was. “Dat kan nog wel een tijdje duren, hoor”, zegt Bartine, “Een tekening is in de maak, maar aan het echte bouwen zijn we nog lang niet toe. We zullen hier wel minstens een jaar zitten. Maar goed, we hebben nu een prima locatie. En toeval of niet: de wanden waren al in de goede Rossi-kleur, zwart met geel. En de petjes pasten precies op het bord met haakjes dat er nog hing van de vorige huurder. Bizar, of niet dan?”

  Bartine is nog druk met de inrichting van de zaak en komt af en toe voor een verrassing te staan, waar ze zelf wel om kan lachen: “Ik wilde kleding ophangen. Bleek dat ik voor de motorjassen wel kleerhangers had, maar niet voor de broeken. Wil ik de miniaturen in de vitrines zetten, blijk ik te weinig vitrines te hebben. Wil ik een punaises pakken, heb ik die gewoon niet. Ik grijp dus nog wel eens mis. Maar we zijn back to business en daar gaat het om!”

  Hondje Vale (naar wie zou die genoemd zijn?) heeft zijn eigen fans én een facebookpagina waarop het wel en wee van zijn baasjes te volgen is.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.