raad van state aanleg sluis in vecht bij ommen mag

  Dat meldt RTV Oost.

  De burcht in de omgeving van de sluis leek een probleem te worden, maar volgens de Raad van State hebben de dassen in het gebied niets te duchten. 

  De Raad heeft het besluit genomen op basis van een onderzoek dat in opdracht van de gemeente Ommen is uitgevoerd. Dat onderzoek toont aan dat de dichtstbijzijnde dassenburcht op meer dan een kilometer van de te bouwen sluis ligt en dat de dassen ook op andere plaatsen in de buurt kunnen foerageren.

  Een omwonende was het daar niet mee eens. Volgens de belanghebbende ligt de burcht op minder dan een kilometer afstand van de sluis en veroorzaken de sluis en een nog te bouwen restaurant een aantasting van de natuurwaarden. Dat werd aangetoond aan de hand van foto’s, maar de Raad van State vindt dat die foto’s weinig waarde hebben.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.