plafondplaat valt van dak zwembad ommen zwemmer lichtgewond

  De vrouw liep een schaafwond op en een spierverrekking. Ze is ter plekke behandeld.

  Renovatie
  Het ongeluk gebeurde tijdens renovatiewerkzaamheden aan het dak. Volgens de leverancier van de platen kon er gewoon gezwommen worden, maar zes platen raakten alsnog los.

  Momenteel wordt het dak van zwembad de Carrousel in Ommen geheel gerenoveerd. Tijdens deze werkzaamheden is woensdagochtend een deel van het systeemplafond boven het wedstrijdbad losgeraakt. Hierdoor is een 6-tal plafondplaten en bevestigingsmateriaal naar beneden gevallen en deels in het wedstrijdbad terechtgekomen.

  Zwemmer 
  Tijdens het voorval was het zwembad geopend. Er waren circa 15 zwemmers in het wedstrijdbad. Eén van de zwemmers is geraakt door een plafondplaat en heeft hierdoor een schaafwond en pijnlijke spier opgelopen. De zwemmer is ter plekke behandeld. De gemeente heeft contact gehad met deze zwemmer. Het wedstrijdbad is na het incident direct ontruimd en het zwembad is gesloten.

  Onderzoek
  Momenteel onderzoekt de gemeente Ommen samen met de leverancier van het systeemplafond hoe het systeemplafond los heeft kunnen raken en of er een verband is met de renovatiewerkzaamheden aan het dak. De gemeente Ommen heeft een onafhankelijke partij ingeschakeld om de toedracht van het incident nader te onderzoeken.

  Overigens is in de dragende constructie van zwembad De Carrousel geen RVS verwerkt.

  Zwembad tot dit weekend gesloten
  Een deel van het systeemplafond boven het wedstrijdbad wordt op korte termijn verwijderd om de veiligheid van zwemmers te kunnen garanderen. De ophanging van de rest van het systeemplafond wordt momenteel gecontroleerd. Afhankelijk daarvan worden maatregelen genomen.

  Zwembad De Carrousel is in ieder geval tot en met vrijdag gesloten. 

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.