ozc vergeet zichzelf te belonen in vechtdalderby

  Na afloop sjokten vier al wat oudere baasjes richting de fiets. De heren op gevorderde leeftijd hadden er een gezellige fietsmiddag van gemaakt. Langs de Vecht vanuit Dalfsen op naar Ommen. Potje voetbal kijken. Biertje en een balletje gehakt in de rust en via de toeristische route tevreden weer terug. 2-2, mwoah, terechte uitslag, vond het viertal. Voor de supporter van vijftien kilometer terug zeker.

  In het geelzwarte kamp werd gerept over een gemiste kans. “We hadden het af moeten maken.” Zeker is dat OZC ijzersterk terug kwam, nadat het halverwege met 2-0 achter de kleedkamer had opgezocht. In de slotfase van het eerste bedrijf was het Matthijs van Gelder, wie anders, die twee keer genadeloos toe sloeg. En zo vijzelde de scherpschutter van ASC ’62 zijn doelpuntentotaal op naar vijftien.

  Maar de buit was nog niet binnen. Nauwelijks hervat maakte Nick Runhart er weer een wedstrijd van. De thuisclub werd sterker en sterker en de bezoekers kwam er nauwelijks meer uit. De moegestreden Bram van Rijn werd vervangen door Niel Koggel. Een gouden greep van trainer Pascal Weteringe. In het slotkwartier liet de invaller het thuisfront opveren, door met een schijntrap cipier Daan Dalhuisen te foppen en met een welgemikte schuiver doelman Rick Kijk in de Vegte kansloos te laten.

  OZC rook bloed. Rik Jan de Groot was dicht bij de winnende treffer, maar had geen geluk op zijn kicksen en op zijn plaat. Dan moet een ander het maar doen. De Groot legde de bal panklaar voor Floris Buitenhuis, maar die weigerde de rol van matchwinnaar op te pakken. Nadat Ramon Jonkers een vrije bal snoeihard tegen het reclamewerk roeide, was het over. Puntje winst voor de kampioen van de gelijke spelen en twee verliespunten voor OZC.

  Rechterrijtje 2H:
  Den Ham 21-26
  WVF 21-25
  Be Quick ’28 21-24
  OZC 21-22
  Hellendoorn 21-21
  ZAC 21-16
  Quick ’20 21-3

  Verslag en foto’s: Willem Lampe

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.