Home / ozc clubman eef weteringe 66 overleden

ozc clubman eef weteringe 66 overleden

Eef had een aantal grote passies, schrijft OZC op de website. Vissen, duiven en met name het voetbal waren erg geliefd bij hem. Eef had een geel zwart hart, zijn liefde voor de club begon al in het Laarbos en eindigde op sportpark Westbroek. Ruim 55 jaar was hij lid van OZC. Eef heeft niet alleen gevoetbald, maar ook als scheidsrechter van de KNVB heeft hij zijn sporen verdiend door op een hoog niveau te fluiten in de hoogste regionen van het amateurvoetbal.

Na zijn periode als actief scheidsrechter werd Eef vaste grensrechter bij het vlaggenschip van OZC. Meer dan 500 wedstrijden heeft hij als vlaggenist langs de zijlijn gelopen, in weer en wind. Geen gemakkelijke taak met een kritisch publiek in je rug, die negentig minuten meekijkt of je wel of niet terecht de vlag de lucht insteekt. In de wijde omgeving was Eef een begrip. Iedereen kende hem als grensrechter. Ook toen hij gestopt was, bleef hij welkom in de bestuurskamers van de clubs waar OZC op bezoek ging. Vaak werden dan weer verhalen van vroeger opgehaald.

Naast het fluiten en voetbal heeft Eef veel meer betekend voor OZC. In de loop der jaren pakte hij steeds meer andere taken op. Zo was hij lid van de onderhoudsploeg, die op maandag en vrijdag de kleedkamers schoonmaakte, en deed hij vele andere klusjes. Eerst een bakje koffie drinken, sigaretje roken en gezellig bijkletsen, voordat hij aan de slag ging. Daar genoot hij van. Daarnaast was Eef consul van de KNVB, wat betekende dat je bij slecht weer vroeg uit je bed moest om te beoordelen of er wel of niet op de velden gespeeld kon worden.

Verder draaide Eef jarenlang kantinedienst op de zaterdagmorgen. Om zeven uur was hij daarvoor al op het sportpark om de deuren open te doen, koffie te zetten en de eerste bezoekers te verwelkomen. Ook rondom de wedstrijden van het eerste elftal was hij nog actief door bij de ingang loten te verkopen voor de verloting. Voor al deze werkzaamheden is Eef door OZC in 2007 gehuldigd als lid van verdienste.

Eef Weteringe werd 66 jaar.

Lees ook

Felicitaties voor diamanten echtpaar Stad – Jansen

BEERZERVELD – Burgemeester Hans Vroomen heeft het echtpaar Stad – Jansen op 28 april gefeliciteerd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.