Home / ozc boekt belangrijke zege

ozc boekt belangrijke zege

Door Willem Lampe

Maar zoals overal gaat uiteindelijk het leven door. Ook in de voetballerij wordt op niemand gewacht. Toeval of niet, de bezoekers uit Hellendoorn verschenen in een zwarte outfit, wat wonderwel paste bij de toch wat bedrukte stemming.

Na een minuut stilte blies arbiter Wesselink het treffen tussen OZC en Hellendoorn op gang. Hoewel op gang misschien niet de juiste duiding is. Waren het de zenuwen die de veldacteurs parten speelde? Zeg het maar. Het was een wat armoedige vertoning, met af en toe een schaars, maar hoopvol lichtpuntje. Zo werd de eerste kans van de thuisploeg omgezet in klinkende munt. Rik Jan de Groot werd gevloerd op een metertje of twintig van de goal van Roy Willemsen. Voordat de zwarte brigade van Edwin Duim een muur had geformeerd had Floris Buitenhuis het balletje al zijwaarts getikt, waar Frank Jansen niet was opgemerkt. Dit buitenkansje liet de schaduwspits van OZC zich niet ontnemen.

Hierna werd het de toeschouwers duidelijk waarom de bezoekers de minst productieve ploeg van 2H zijn. Weinig beweging, veel 30-plussers en veel gezeur en verkeerde agressie. Zo hield trainer Duim halverwege Thijs Heuver maar in de kleedkamer, waar referee Wesselink hem pal voor rust spaarde en na een onbenullige overtreding een tweede sanctie achterwege liet. Niet slim, met geel in de achterzak. Vervanger Lars Roelofs presenteerde zich positiever en testte met een pegel van afstand de kwaliteiten van Bennemeer.

Thomas Claassen viel in de spits alleen op via pogingen om Wesselink te verleiden de bal op de stip te leggen. Dat was misschien bij Stevie Wonder gelukt, maar deze scheids liet zich niet in de maling nemen. Toch bleef die 1-0 maar staan. Link. Mager. Gelukkig had Bram ter Harmsel zijn kicksen verkeerd om aangetrokken. Althans zo leek het. Randje buitenspel werd de rechter ‘winger’ vrij gezet voor Bennemeer, maar produceerde zo’n slap rollertje naast, dat daarmee de impotentie van de Hellendoornse equipe wat scoren betreft is verklaard.

Kort voor tijd bereikte een vrije trap van Koen Tip invaller Bram van Rijn, die zijn collega-invaller Robert-Jan Berkenbosch versloeg met een tegendraadse hoofdknik. Klonk daar nou gejuich vanachter de wolken? Het zou maar zo kunnen! Hoe dan ook, langs de lijn was de opluchting bij het thuisfront groot. Nee, honderd procent veilig is OZC nog niet, maar dit was een stap in de goede richting.

Rechterrijtje 2H:

IJVV 24-30
Den Ham 24-29
WVF 24-28 (-6)
OZC 24-28 (-9)
Hellendoorn 24-25
ZAC 24-17
Quick ’20 24-3.

Lees ook

Jelle Kleinlugtenbeld (14) winnaar fotowedstrijd National Geographic in de categorie Landschap

DALFSEN – De in Dalfsen wonende Jelle Kleinlugtenbeld (14) won op zondag 21 november met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.