Home / opening beeldentuin witharen met presentatie kunstenaars

opening beeldentuin witharen met presentatie kunstenaars

Want deze 15 gastexposanten, met hun ruim 150  werken van oa. glas, keramiek, staal, marmer en rvs , verspreid over de 1.5 ha grote tuin, zijn een belangrijk onderdeel van het creatieve bedrijf van meubelmaker Louis van Vilsteren en keramiste Thea Dijkema. Zij komen overal vandaan en worden deze middag aan het publiek voorgesteld.

Voor Alexandra en Herman Veneman uit Ommen, Marjan van Schaik uit Dedemsvaart, Frieda Waanders uit Den Ham en Harm Echten uit Ruinen, was het brengen van de beelden, een kort ritje. Voor de andere kunstenaars, zoals Olaf Hulsman en Stephanie Hahn uit Bielefeld, Lei Hannen uit Echt, en Sjaak Smetsers uit Tegelen, een verre rit.

De andere exposanten komen ook van verre. Wies Jansen uit Arnhem exposeert in Galerie de Schaapskooi met haar schilderijen; Hillie ter Haar uit Diepenveen  en Bep Kalb uit Norg exposeren met stenen beelden. Marc Deeleman komt uit Berg en Dal en exposeert met objecten van cortenstaal.

Beeldentuin Witharen kent dit jaar een primeur met de buitenschilderijen van Marianne van Dedem uit Tienhoven. Van Dedem exposeerde eerder met haar schilderijen in het familiehuis van de van Dedems, in huize Berg te Dalfsen. Samen met de Friese kunstenaar Lolke van der Bij  exposeert zij  nu beelden en schilderijen die zijn vervaardigd uit Roestvaststaal, bewerkt met een  kleurig materiaal. De schilderijen hangen in Het Zonnehuis en zijn weerbestendig.

Tot eind september is de tuin op donderdag t/m zondag van 11u-17u, en op afspraak, weer opengesteld voor het publiek. De entree is vrij. Wij serveren koffie, thee en appeltaart.

Witharenweg 24
7738 PG Witharen
0523-676272/0652344304
www.atelierwitharen.nl

Lees ook

Saxenburgh Medisch Centrum betrokken bij internationale Covid-studie

HARDENBERG – Iets meer dan 1 op de 10 coronapatiënten die in het ziekenhuis terechtkomt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.