Home / nieuw woonwinkelcomplex op locatie voormalige aldi in ommen

nieuw woonwinkelcomplex op locatie voormalige aldi in ommen

Deze locatie, op de hoek van de wethouder Paarhuisstraat en de Varsenerstraat, is tijdelijk ingericht met parkeerplekken en groen. Het complex wordt gebouwd door Artica Vastgoedontwikkeling. Op de eerste verdieping van het  complex komen vier (koop) appartementen.

Evert Slooten van Artica: “We stonden voor de uitdaging op die locatie een bepaalde waarde te creëren. Dat bleek nogal een ingewikkelde puzzel, waar we vier maanden mee aan het steggelen zijn geweest… In het bestemmingsplan staat namelijk heel nauwkeurig omschreven wat wel en niet mag, want het moet wel in de omgeving passen. Zo zijn we tot keuzes gekomen als bijvoorbeeld erkers, inpandige garages et cetera.”

Chaletstijl
Het ontwerp is een knipoog naar de zogenaamde ‘chaletstijl’-architectuur door gebruik van zogenaamde spantversieringen. Wie goed kijkt, ziet bijvoorbeeld gelijkenissen met oude stationsarchitectuur en bijvoorbeeld het voormalige postkantoor in Ommen dat ook in die stijl is gebouwd. Het pand past zodoende  naadloos in het centrumplan.  Het winkelcomplex is een ontwerp van architectenbureau Geesink Weusten uit Arnhem. Dit bureau tekende ook voor het ontwerp van het Marktgebouw en de appartementengebouwen aan de Vechtkade die nu gebouwd worden.  De bouw van het woonwinkelcomplex past binnen het geldende bestemmingsplan.

Wethouder Hans ter Keurst is blij met de nieuwe invulling op de locatie die door de gemeente min of meer als een ‘rotte kies’ gezien werd. Het terrein lag immers al ruim anderhalf jaar braak. “Het was één van de laatste bouwstenen van het centrumplan en het past in onze visie om het centrum compacter te maken.”     

Nieuw ontwerp Hema
In  het  nieuwe pand komt een nieuw ontwerp Hema. “We willen de  internationale formule, naar voorbeeld van onze vestigingen in het buitenland,  naar Nederland terughalen! Het gaat hier om een nieuw,  internationaal Hema-concept; een ander type winkel en daar past een markant gebouw bij” vertelt franchisenemer Herman Ten Hertog over de nieuwe winkelformule. “Uitstraling zal nog belangrijker worden!  We hebben goed gekeken of  de nieuwe formule in het bestaande pand zou passen. Maar in dat pand zou dat grote investeringen vergen en daarom hebben we naar andere mogelijkheden gekeken. Op de locatie Aldi kunnen we goed uit de voeten. We krijgen daar in totaal 1200 m2,  waarvan 950 m2 winkeloppervlak. We willen stralen met onze nieuwe winkel en daar zijn randvoorwaarden voor noodzakelijk.”

In de vernieuwde winkelformule zullen onder andere de plafonds verhoogd worden en wordt gespeeld met de wandhoogtes en verlichting, waardoor de winkel een wat ruimtelijker effect krijgt. Er komen onder andere nieuwe  kleuren en een indeling naar leeftijdsgroepen, vertelt Ten Hertog. “We hebben er heel veel zin in om dit te doen!”

Openbare ruimte
Naast de komst van de nieuwe winkel, geeft de gemeente Ommen de openbare ruimte in het gebied een nieuwe inrichting. Het gaat om een deel van de Varsenerstraat en de Wethouder Paarhuisstraat. De inrichting van dit gebied sluit aan bij de nieuwe inrichting van de Varsenerpoort en Bermerstraat. Op dit moment werkt de gemeente Ommen voor het gebied een tweetal varianten uit. Deze worden op 10 mei, tijdens een inloopavond, aan inwoners en ondernemers voorgelegd.

Op basis van de reacties werkt de gemeente een variant verder uit. Uitgangspunt is dat er minimaal 33 parkeerplaatsen in het gebied beschikbaar zijn. Er wordt rekening gehouden met de behoefte aan parkeerplaatsen ter hoogte van de Varsenerpoort en Bermerstraat. De gemeenteraad neemt uiteindelijk een besluit over het inrichtingsplan.

Lees ook

Inzameling Leger des Heils

DALFSEN – Kleding, schoenen en vodden voor het Leger des Heils kunnen op donderdag 27 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.