meisjes ichthus en jongens sint bernardus winnen de schoolvoetbal ommen

  Na de poulewedstrijden van woensdag beloofde de eindstrijd bij de meisjes superspannend te worden. De Ichthus uit Lemele was de baas gebleven over De Kardoen 2 (8-0), Het Koloriet (2-0), Sint Bernardus (1-0), De Hoekstee (6-0) en Johan Seckel (4-0). De andere finalist, Guido de Bres, had eveneens geen enkele tegentreffer geïncasseerd in de voorrondes, na slachtpartijen tegen Het Palet (3-0), De Schakel (1-0), Sint Bernardus 2 (6-0) en De Kardoen (2-0).

  De opening was voor Guido de Bres, maar Yorieke Visscher wenste namens de finalist uit Lemele niet te capituleren. Steeds meer werd duidelijk dat er geen doorkomen aan was voor Guido de Bres. De levensgevaarlijke Floor Veurink werd onschadelijk gemaakt door het compromisloze, trapvaste duo Lieve Willems en Fleur Wilts. Aan het handje van aanvoerder Esther Holsappel verschenen de voetballers uit het bergdorp steeds vaker voor het doel van Esmee Beumer.

  De 1-0 pal na de onderbreking was fortuinlijk, maar dikverdiend. Een lepe corner van Holsappel stuiterde ongelukkig via het been van Beumer in het doel. Guido de Bres kon niet terugbijten. Keer op keer brak ‘het andere Oranje’ door de verdedigingssluizen van de streekschool uit Ommen. De 2-0 kon niet uitblijven en kwam van de voet van Holsappel, die een kanonskogel afvuurde waar Beumer het antwoord op schuldig bleef. En zo nam ook Marit ten Kleij wraak op de na strafschoppen verloren finale van oudere zus Svenja, een jaartje eerder. Misschien moet vader Henri, eerste elftalspeler bij het dit seizoen niet bijster succesvolle sc Lemele, het ook maar eens proberen op roze voetbalmuiltjes, waar zijn jongste dochter zo succesvol mee is.

  De vraag die direct opborrelde was of de Ichthus als kleine dorpsschool een lange neus ging maken naar de basisscholen in Ommen. Gingen ‘de voetbalacademie’ uit Lemele voor de dubbel?

  De boys uit Lemele hadden in de poulewedstrijden geen moeite met De Hoekstee (6-1), Sint Willibrordus (5-1) en De Dennenkamp (13-0), maar het was kantje boord tegen De Kardoen (2-2). Omdat het doelsaldo beter was dan de school waar remise mee werd afgesloten, gingen de Lemelers door naar de finale, waar het stuitte op de Sint Bernardus. Deze finalist had alle vier poulewedstrijden in winst omgezet (5-1 tegen De Schakel, 2-1 tegen Het Palet, 5-0 tegen Het Koloriet en 2-1 tegen Guido de Bres).

  De eerste helft verliep zonder noemenswaardige kansen en ging gelijk op. Na de hervatting verscheen Sint Bernadus steeds frequenter voor de goal van de dappere doelman Robert-Jan Brouwer. ‘De Leeuw van Archem’ wist zelfs ten koste van een blessure een penalty van Dylan Hinderiks te stoppen, maar moest capituleren na een precisieraket van specialist Niels Broek, die daarmee de cup veilig stelde voor de katholieke basisschool. De stoere stopper Melvin Bakhuis trok onvervaard naar voren, maar het kwaad was geschied, in de stand kwam geen verandering meer.  

  De jongens van Sint Bernardus en de meisjes de Ichthus gaan de gemeente Ommen vertegenwoordigen tijdens de regiofinales van het schoolvoetbal, die op woensdag 10 mei worden gespeeld op de velden van sv Dalfsen.

  Foto’s en verslag: Willem Lampe

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.