Home / marienberg twee keer in actie tijdens paasweekend

marienberg twee keer in actie tijdens paasweekend

“Komende zaterdag zijn wij op het Westerpark gastheer voor Oranja Nassau (ON) uit Almelo. Twee dagen later reist Mariënberg af naar Rijssen waar op sportpark de Koele de Rooms Katholieke StormVogels (RKSV) onze tegenstander zal zijn.

De roodzwarten hebben, tussen het eten van een half dozijn eieren en gebraden kippenpootjes door, een druk voetbalweekend. Tis nog maar de vraag of de wasvrouw van het eerste elftal zich kan melden aan het aanrecht en/of de paasdis want de (vaat)wasmachine zal hoogstwaarschijnlijk overuurtjes moeten gaan draaien. Wie weet zijn de kant –en klaar maaltijden van de plaatselijke buurtsuper een uitkomst of kokkerelt trainer Hans Pullen gewoon een vlekkeloos paasbrunch in elkaar….?  Je weet het niet, doe Pullen zo’n koksbuis aan en hij tovert misschien iets moois uit de pannen op de kachel. De duels van dit inhaalweekend stonden namelijk eerst gepland op zaterdag 11 en 18 februari. Winterse omstandigheden gooiden destijds roet in het eten en daarom mogen de Westerparkbewoners dit weekend twee keer vol aan de bak.

Het duel tegen de ploeg van trainer Peter Bokma zal, denk ik, nauwlettend worden gevolgd door onze vrienden van Voorwaarts. Ik verwacht een grote delegatie uut Westerhaar die keurig en goedgemutst op het altijd gezellige Westerpark zullen arriveren. Hemelsbreed schelen wij ja maar dik vijf kilometer, kom gezellig op de fiets vanaf de Wieke. Bij de Geerdijk rechtsaf en dan gewoon het kanaal volgen. Bij Beerzerveld alvast de brug over, anders maak je een omweg of krijg je een nat pak. Kun je na afloop mooi een biertje drinken in de derde helft.

Want de koploper staat momenteel nog zeven punten voor op de ploeg uit Almelo. Wel speelde ON een wedstrijd minder. Bij winst haken de Almeloërs weer een beetje aan met dan nog vier wedstrijden in het verschiet. Bij ieder ander resultaat kan Sempre Avanti de banden van de platte kar vast gaan oppompen, wat ik oe brom!

ON liet in de laatste vijf duels te veel punten liggen. Het won weliswaar ruim van Banthum en Kloosterhaar maar verloor van angstgegner Wilhelminaschool en speelde afgelopen week en die week daarvoor gelijk tegen Rijssen Vooruit en DES. De scheidsrechter was vorige week flink de gebeten hond bij ON, terwijl Rijssen in haar wedstrijdverslag sprak over de goed leidende arbiter….Waarvan Akte!

Ik zeg altijd maar, een vos verliest wel zijn haren maar nooit zijn streken. Feit is gewoon dat ON zeven punten als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Wij hebben tevens nog een mandje appels te schillen met de gasten die huizen naast het Polman stadion. Op 17 september van het vorige jaar speelden wij een draak van een wedstrijd en verloren wij terecht met 3-0. ON zal opnieuw het spel moeten gaan maken op het Westerpark, wij kunnen ons favoriete spelletje gaan uitoefenen. Van box to box, wachten op het juiste moment en dan misschien als een duveltje uit een doosje toeslaan. Wie weet spint Westerhaar er zaterdag garen en veel wol bij. Daarom gok ik op een 3-1 zege. Wij wilden er nog zeven mooie wedstrijden van gaan maken. Een overwinning op ON zou dan verrekte mooi zijn….
Net als een 1-3 overwinning bij de ploeg van trainer Henk Mennegat op tweede Paasdag. RKSV is bezig aan een indrukwekkende serie. Ze weten bijna niet meer wat verliezen is.  RKSV gaat als een olifant door een porceleinkast. Uit de laatste vijf duels werd er even 11 punten gescoord.

3x winst en 2x gelijk. Werd het puntenaantal meer dan verdubbeld en hebben ze weer helder zicht op die veilige 10e plek. Kijk, Mennegat kent het klappen van de zweep. Hij bewijst het andermaal weer bij RKSV. De mannen van de Koele lagen al acht tellen uitgeteld tegen de touwen maar Mennegat haalde de zweep er nog eens extra over en de overwinningen rijgen zich ineens als paashazen aan elkaar.  Vorige week werd Kloosterhaar reeds bedwongen met een 2-1 zege. Vorig jaar wonnen wij wel maar niet al te eenvoudig (3-0) van RKSV dus wij zijn dubbel gewaarschuwd.

Desondanks gok ik op een fantastisch mooi paasweekend. Wij beginnen ‘m zaterdag tegen ON op ons paasbest en sluiten ‘m op maandag 17 april lekker af in Rijssen. Zes punten zou mooi zijn, vier mag ook. Hebben we een afspraak? Veule Wille, Joah mag wel zo.”

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.