Home / lions aan de biologische kook voor stichting evenmens

lions aan de biologische kook voor stichting evenmens

De stichting Evenmens is een organisatie die zich richt op informele zorg, o.a. mantelzorg en vrijwlligerszorg. De Lions hebben als motto ‘We serve’, waarbij zij zich met name richten op projecten in het Vechtdal. Tijdens de Maatschappelijke Beursvloer van november jl. in Ommen kwamen de twee partijen tot een match, die leidde tot het diner op ’t Laer.

Aan het evenement ging een zorgvuldige voorbereiding tussen met name Janny Broekhuis (coördinator van Evenmens) en Lions-bestuurslid Marcel Slootweg vooraf. De gasten werden door de Lions met de auto opgehaald en thuis gebracht. Op ’t Laer, geheel belangeloos ter beschikking gesteld door Ron Nijhof van hotel-restaurant De Zon, werden ze bediend door de serviceclubleden. De keukenbrigade was vanaf de middag al actief op het landgoed. En zelfs de afwas werd door de Lions gedaan.

Door een miscommunicatie leek de organisatie bij het begin van de avond even van slag. Er waren namelijk meer gasten dan aangemeld. Op Lions-waardige manier werd dit probleem opgelost. De mensen die niet als genodigden geregistreerd stonden, werden door de leden naar restaurant Paping gebracht, waar zij een diner op kosten van de Lions kregen.

Het driegangen diner op ‘t Laer was voor het grootste gedeelte gevuld met regionale producten. Zo kwamen de varkenshaasjes bij een bekende slager uit Dalfsen en waren de groentes en het toetje van allerlei regionale leveranciers afkomstig. Als give away kregen de gasten na afloop een zakje appelchips uit Raalte mee. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord eten gingen hand in hand.

Voor de Lions was het evenement een mooie invulling van haar motto. De serviceclub richt zich graag op projecten met een maatschappelijk karakter in de gemeenten Ommen en Dalfsen. Zo werden er in het recente verleden kerstkransen verkocht voor de bestrijding van de ziekte van Huntington. En met de opbrengst van de snertactie werd er geld opgehaald voor de Voedselbank.

Lees ook

Provincie wil succesvolle coronamaatregelen verlengen

REGIO – De provincie Overijssel wil twee coronamaatregelen verlengen die in het afgelopen jaar succesvol …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.