Home / koningsdag in ommen groots gevierd

koningsdag in ommen groots gevierd

Het niet meer opnemen van de taptoe in het programma, bood de organiserende Oranjevereniging perspectief om het feestterrein aan de Koesteeg anders in te gaan richten. Als het aan de Oranjevereniging ligt, wordt het omvangrijke feestprogramma een familiegebeuren met (kinder)theater, muziek, zang  en een gezellig samenzijn.

Door aanwezigheid van diverse eettentjes is de verwachting dat het publiek langer zal vertoeven op het feestterrein.Ook wordt weer op veel publiek gerekend tijdens de grote optocht. Aansluitend is de prijsuitreiking met een heuse kinderdisco. Koningsdag 2017 wordt in Ommen afgesloten met vuurwerk aan de Vecht. 

Op Koningsdag zelf is er muziek door de Buurman & Buurman show met special guest Menthal Theo. De show begint om 14.00 uur en is vrij toegankelijk. Plaats van handeling is de feesttent op de Voormars 

Programma
Woensdag 26 april 19.30 uur optocht versierde fietsen en karren
Woensdag 26 april vanaf 21.00 lampionnenoptocht

Donderdag 27 april 2017

08.00 – 8.15 uur: Klokluiden
09.30 uur: Aubade Oldenhagen
10.00 – 13.00 uur: Oranjemarkt in Wijksteunpunt Oldenhaghen
13.30 uur: Start grote optocht
15.00 – 21.00 uur: Feestterrein geopend
19.00 uur: Prijsuitreiking optocht
19.00 – 21.00 uur: Kinderdisco
21.15 uur: Vuurwerk boven de Vecht

Looproutes:

Lampionnen:
Route Hessel Mulertstraat  •  Lodderholt  •  Vrijthof  •  Kruisstraat  •  Varsenerpoort  • Bermerstraat   •  Markt (einde bij het Vechtpodium)

Versierde fietsen:
Sperwer • Buizerd • Torenvalk • Patrijsstraat • Putter • Houtduif • Tureluur • Patrijsstraat • Kievitstraat • Chevalleraustraat • Baron van Fridaghstraat  • Smitstraat • Baron Bentinckstraat • de Voormars • Markt

Grote optocht:
Het Laar  •  Stationsweg  •  Hessel Mulertbrug  •  Prinses Julianastraat  •  Lodderholt  •  Hessel Mulertstraat  •  Doormanstraat  •  van Brakelstraat  •  Hardenbergerweg  •  van Raaltestraat  •  Hamsgoren •  Smitstraat  •  Baron van Fridaghstraat  •  Sandbergstraat  •   Dikkerstraat  •  Voormars

Lees ook

Dauwtrappen in het Vechtdal

REGIO – Op Hemelvaartsdag is het traditie om voor dag en dauw op te staan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.