koningsdag in ommen groots gevierd

  Het niet meer opnemen van de taptoe in het programma, bood de organiserende Oranjevereniging perspectief om het feestterrein aan de Koesteeg anders in te gaan richten. Als het aan de Oranjevereniging ligt, wordt het omvangrijke feestprogramma een familiegebeuren met (kinder)theater, muziek, zang  en een gezellig samenzijn.

  Door aanwezigheid van diverse eettentjes is de verwachting dat het publiek langer zal vertoeven op het feestterrein.Ook wordt weer op veel publiek gerekend tijdens de grote optocht. Aansluitend is de prijsuitreiking met een heuse kinderdisco. Koningsdag 2017 wordt in Ommen afgesloten met vuurwerk aan de Vecht. 

  Op Koningsdag zelf is er muziek door de Buurman & Buurman show met special guest Menthal Theo. De show begint om 14.00 uur en is vrij toegankelijk. Plaats van handeling is de feesttent op de Voormars 

  Programma
  Woensdag 26 april 19.30 uur optocht versierde fietsen en karren
  Woensdag 26 april vanaf 21.00 lampionnenoptocht

  Donderdag 27 april 2017

  08.00 – 8.15 uur: Klokluiden
  09.30 uur: Aubade Oldenhagen
  10.00 – 13.00 uur: Oranjemarkt in Wijksteunpunt Oldenhaghen
  13.30 uur: Start grote optocht
  15.00 – 21.00 uur: Feestterrein geopend
  19.00 uur: Prijsuitreiking optocht
  19.00 – 21.00 uur: Kinderdisco
  21.15 uur: Vuurwerk boven de Vecht

  Looproutes:

  Lampionnen:
  Route Hessel Mulertstraat  •  Lodderholt  •  Vrijthof  •  Kruisstraat  •  Varsenerpoort  • Bermerstraat   •  Markt (einde bij het Vechtpodium)

  Versierde fietsen:
  Sperwer • Buizerd • Torenvalk • Patrijsstraat • Putter • Houtduif • Tureluur • Patrijsstraat • Kievitstraat • Chevalleraustraat • Baron van Fridaghstraat  • Smitstraat • Baron Bentinckstraat • de Voormars • Markt

  Grote optocht:
  Het Laar  •  Stationsweg  •  Hessel Mulertbrug  •  Prinses Julianastraat  •  Lodderholt  •  Hessel Mulertstraat  •  Doormanstraat  •  van Brakelstraat  •  Hardenbergerweg  •  van Raaltestraat  •  Hamsgoren •  Smitstraat  •  Baron van Fridaghstraat  •  Sandbergstraat  •   Dikkerstraat  •  Voormars

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.