Home / kloosterderby eindigt weer in remise

kloosterderby eindigt weer in remise

Het lukte Kloosterhaar voor de tweede keer dit seizoen niet om van Mariënberg te winnen. Wederom was de ploeg van de sympathieke trainer Helwich Machielsen de bovenliggende partij maar vergaten de zwartwitten het overwicht en de vele doelrijpe kansen in doelpunten om te zetten. Zodoende wist de thuisploeg in de slotfase nog langszij te komen nadat de defensie van de Polderhoekbewoners opzichtig aan het klungelen was geslagen. Met iets meer geluk had Rolf Hofsink zelfs de onverdiende 2-1 nog op zijn slof gehad, dat bleef onze gasten uit het voormalige veendorp gelukkig bespaard.

Zo ‘wonnen’ wij misschien deze competitie-jaargang wel twee punten van Kloosternarigheid en verloor Kloosterhaar er minimaal vier. Ach ja, het kan verkeren……De eerste 45 minuten was volledig voor Kloosterhaar. Ze speelde fris en energiek op het Westerpark. Mariënberg had moeite om Kloosterhaar van het roodzwarte lijf te houden. Steevast was Kloosterhaar de winnaar in de fysieke duels, het ging er hard aan toe. De thuisploeg hanteerde te vaak en te veel de lange bal, waarbij ze het creatieve middenveld volledig oversloegen terwijl daar nou misschien net het verschil gemaakt had kunnen worden. André Plaggenmarsch, die geschorst toe moest kijken, werd nodig gemist in de voorhoede want in het eerste bedrijf konden wij geen vuist laat staan een slap handje maken.

De voorwaartsen van Kloosterhaar kwamen nadrukkelijker in het spel voor echter hadden ze het neusje voor de goal achtergelaten in clubhuis Ons Huus. Die had Zwier Ekkel zo mee kunnen nemen, de leider moest toch terug om een ander kleur shirt voor de doelman op te halen. Na ruim een half uur spelen brak Ivar Nijboer dan toch eindelijk de ban. Balverlies op het middenveld van Mariënberg leidde de 0-1 in. Nijboer kapte zich vervolgens knap vrij in de zestien en met zijn lage schuiver verschalkte hij Jelle Brinks. Aanvoerder Ruud Buitenhuis ontsnapte voor rust nog aan zijn tweede gele kaart. Na de onderbreking was scheidsrechter Hulsmeijers uit Oldenzaal wederom mild voor de gastheer. Iedereen dacht aan de 0-2 maar de arbiter keurde de treffer af wegens buitenspel. Grensrechter Wim Doek knipperde met zijn ogen maar vlagde niet.

Ach, je hebt soms van die dagen dat het niet tegenzit…..Neuh, niet echt…Het zat ons zelfs mee want even later testte Kloosterhaar snoeihard het houtwerk boven Brinks en diezelfde Brinks moest zich later helemaal strekken om Kloosterhaar weer van scoren af te houden. Tja, je voelt ‘m al aankomen. Als je zelf niet scoort….. Niet dat Mariënberg beter ging voetballen maar langzaam kreeg het iets meer grip op het eenzijdige duel. De Kloosterderby leek een prooi te gaan worden voor Kloosterhaar totdat de 89e minuut aanbrak. Een afgeslagen aanval van Mariënberg werd door geklungel in de Kloosterhaarse defensie genadeloos afgestraft door Rolf Hofsink die de gelijkmaker binnenschoot.

Even was Kloosterhaar het kwijt want bij de volgende aanval had Mariënberg zomaar de drie punten kunnen begroeten. Het schot van Hofsink zeilde maar net over de deklat terwijl Rolf beter de bal aan zijn medespeler had kunnen geven, dan was het drama compleet geweest voor de ploeg van Machielsen. Nu bleef het bij een gelijkspel. Daar mocht Mariënberg zijn handen mee dichtknijpen, Kloosterhaar liet het weer na om de volle buit te pakken.

Met de puntendeling schoten beide ploegen trouwens niet veel op. Voor Mariënberg dreigt het seizoen uit te gaan als die overbekende nachtkaars. De komende weken zal er punten gepakt dienen te worden want in 2017 werd er uit zes wedstrijden nog maar vijf punten gesprokkeld.

Het vuur moet weer gaan branden in de selectie van Mariënberg, een schone taak waarbij rekenen uit het technische voetbalboekje niet meer helpt. D’r op of geen vreten….is het devies! Je zag aan Kloosterhaar afgelopen zaterdag dat met de juiste arbeidsethos veel te halen valt….

Voor en met elkaar……(AD)

Opstelling: Jelle Brinks, Patrick Drenthen, Ruud Buitenhuis, Sander v/d Velde, Ruud Woelderink (80. Edwin Hofsink), Bertin Veurink, Arjan Breukelman (61. Niek Noeverman), Michael Zweers, Kevin Bolks, Rolf Hofsink en Roy Lotterman

Man v/d Wedstrijd : Jelle Brinks – met een knipoog naar boven!
(Keepers houden zich wel aan hun beloftes)

Lees ook

Van rioolzand tot asfalt

REGIO – Vanaf januari 2021 heeft Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) een nieuwe samenwerking voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.