Home / kansloze nederlaag marienberg 4 0

kansloze nederlaag marienberg 4 0

Onder andere de spitsen Rolf Hofsink en André Plaggenmarsch. Heb je die wel staan in het veld scheelt dat sowieso een flinke slok op die bekende borrel. Het glas halfvol of halfleeg? Feit is wel dat de roodzwarte gifbeker blijkbaar tot de laatste druppel leeg moet. Geen engelen meer op de lat en tevens vrouwe Fortuna keert ons de rug toe.

Maar je kunt moeilijk beweren dat het goed voetbal was wat de ploeg van trainer Hans Pullen liet zien op sportpark de Gagelman in Nijverdal. Kinderlijk eenvoudig liep de thuisploeg, Door Eendracht Sterk, nog voor de rust uit naar een 4-0 tussenstand wat na 90 minuten tevens de eindstand bleek te zijn.

Waar het ene roodzwart met een lachend gezicht de kleedkamer opzocht stonden de koppies van Mariënberg op standje onweer! In de rust werd er kruidenbitter geschonken in plaats van koffie!

Inmiddels veroordeeld tot een 9e (!) stek op de ranglijst en officieel zijn wij nog niet eens veilig. Mariënberg onwaardig! Na rust probeerde de Westerparkbewoners het wel, maar DES hield simpel stand. Alleen Erjan Lamberink testte de kwaliteiten van DES-doelman Corné Hogenkamp, hij kwam als winnaar uit de bus.Zijn collega, Jelle Brinks, hield bovendien nog enkele aanvallers van de thuisploeg van scoren af.

Neuh, genieten was er niet bij in Nijverdal. Maarten Melenboer speelde zijn 250ste wedstrijd voor de Nijverdallers, hij werd voor de wedstrijd gehuldigd met een mooie bos bloemen en dito woorden. Verder maakte Nick Deijk een hattrick, voor hem helaas geen onvervalste want Jasper Bunskoek pikte de tweede goal mee. Ze werden dan ook geen strobreed in de weg gelegd.

Na het duel kwam de lach al gauw terug in de gezellige bestuurskamer. Vooraf oreerde één van de DES leiders nog over Feyenoord en bleek hij anti-Ajax te zijn. Vast een klap van de molen gehad. Wat ik oe brom! Pietertje, Pietertje…… Gelukkig deed hij dat waar iedereen bij was. Je hebt ook van die mensen met kijk op voetbal die achter iemands rug minder leukere dingen over bepaalde personen zeggen. Waarvan Akte!

Over hand in eigen boezem steken…..Zeg gewoon wat je op het hart hebt….Lucht op hoor…Ach, zo had iedereen zijn of haar beslommeringen….. De DES-fotografe vond dat de scheidsrechter mooi had gefloten. Met Harry Warmelink is het altijd goed een biertje drinken na afloop ongeacht het resultaat en op de gevoelige plaat lijkt hij wel 25. De knipogen van leidert Gerard blijven een vorm van herkenning. Vlaggert Wim kijkt nu al uit naar Drienerlo.

Wij vooralsnog naar die van komende week als Juliana’32 uut Hengelo op bezoek komt.

Je moet wat als je puur van het voetballen niet meer gelukkig wordt. Nog drie wedstrijden en dan dikke streep onder dit kleurloze seizoen. Het laatste hoofdstuk afsluiten en het boek snel dichtdoen. In de archiefkast sodemieteren, sleutel in het kanaal gooien en de focus vol op het nieuwe seizoen.

Met ondermeer 8 A-junioren die de overstap maken naar de eerste selectie!

Daar wordt ik nu al blij van…..

(AD)

Opstelling: Jelle Brinks, Edwin Hofsink (65. Henri Hofsink), Michael Zweers, Niek Noeverman, Sander van der Velde, Dani v/d Veen (75. Stefan Potgieter), Roy Lotterman, Arjan Breukelman, Erjan Lamberink (83. Ryan Buitenhuis), Roy Doek, Bertin Veurink

Lees ook

Voetbal Dalfsen

ASC’62 verliest van Quick’20 uit Oldenzaal ASC’62 speelde de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Quick’20 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.