Home / jeugd asc62 speelde tegen japanners

jeugd asc62 speelde tegen japanners

Nagahama FAC komt uit Japan en was op trainingskamp in Nederland. De jongens verbleven met hun team een week op accommodatie ‘De Wilgenwaerd’ in Nijverdal. De stad Nagahama ligt ruim 9.000 hemelsbrede kilometers vanaf Dalfsen dus waren dit spelers uit het verste land ooit dat tegen ASC’62 voetbalde.

“JO15-1 was die zaterdag vrij en het Japans team zocht nog een tegenstander”, laat de club weten. “Zij hebben contact gezocht met ASC’62, maar op het laatst kregen ze veel afmeldingen omdat het nogal wat kost om in Nederland te zijn. Maar het is toch gelukt: tien veldspelers en een keeper, onder de negentien jaar, die ook hun assistent was, kwamen hier spelen. En ze wonnen ook: het werd 0-2. Het team leunde veel achterover en zodra ze balbezit hadden snelden ze naar voren. Ze waren sterk in het counteren.”

Ondanks het verlies was het een leuke ervaring. Na afloop werden foto’s gemaakt en kregen de spelers stickers en sjaaltjes van Nagahama FAC. Deze bijzondere tegenstander stapte toen de bus weer in met een vaantje van ASC’62 en de CD Blauband.

Lees ook

Meer ruimte rood-voor-rood

OMMEN – De gemeente Ommen verruimt de rood-voor-roodregeling. Eigenaren die in ruil voor de sloop …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.