Home / het is passen en meten bij de brug in junne

het is passen en meten bij de brug in junne

De brug bij de stuw in Junne was sinds begin februari afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat was nodig vanwege de slechte conditie van de constructie van de brug en stuw. Dit is onder andere veroorzaakt door zwaar verkeer. Door de ontstane situatie kon de gemeente Ommen verkeersveiligheid niet garanderen en is besloten de brug af te sluiten.

In de afgelopen periode is het draagvermogen van de constructie van de brug en stuw berekend. Hieruit blijkt dat het niet meer verantwoord is de brug open te houden voor zwaar landbouw- of vrachtverkeer. De constructie is uitsluitend nog geschikt voor verkeer met een maximaal gewicht van 3 ton (3.000 kilo) dat met lage snelheid over de brug rijdt.

Lees ook

Zonneweide aan de Vecht brandschoon dankzij team Energy

OMMEN – Wie zaterdag over de Hessel Mulertbrug kuierde of fietste heeft ze wellicht gezien. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.