Home / het geheim van obs vinkenbuurt aandacht aandacht aandacht

het geheim van obs vinkenbuurt aandacht aandacht aandacht

Groeien is het doel van onderwijs. Landelijk zijn er signalen dat dit niet altijd lukt. Neem de discussies rond het reken- en taalonderwijs in het MBO. Hans Voskamp, één van de Vinkenbuurtse ouders, is vakgroepvoorzitter rekenen in Zwolle. “Het gebeurt vaak dat ik MBO-ers met rekenproblemen zie worstelen die geworteld zijn in hun basisschooltijd. Rekenen leer je vanaf de basis en als daar iets hapert, blijft het de kop opsteken, soms zelfs levenslang. Zodra kinderen zich ervoor gaan schamen, is het risico groot dat de leerling het probleem verstopt. Het is jammer als dat met een beetje gerichte aandacht voorkomen had kunnen worden”.

Van verstoppen is bij de Vinkenbuurtse kinderen geen sprake. Door de groepsdoorbrekende opzet van het onderwijs is het techniekproject echt een schoolproject geworden, waarin oudere en jonge kinderen samen aan de slag konden.  Met resultaat. In viertallen (variërend in leeftijd van 6 tot 12 jaar) laten ze blikjes fris drijven, ze steken satéprikkers door opgeblazen ballonnen en doen proefjes met vloeistoffen en kleuren. Er is zelfs een laptop die als piano werkt wanneer de kinderen elkaar stroom doorgeven. Gelukkig niet voelbaar, die stroom.

Na afloop gaan de kinderen buiten lekker het veld op. Want naast aandacht is ook bewegen in de buitenlucht essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen. Deze vrijdag scheen de zon er ook nog bij. Een prima begin van het weekend!

Lees ook

VV Lemelerveld luidt de noodklok

‘Als de kantine nog lang dicht moet blijven, wordt het financieel penibel’ LEMELERVELD – Als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.