Home / groot succes optreden van de jonkvrouwen

groot succes optreden van de jonkvrouwen

Het begint al aardig een traditie te worden: ‘De Jonkvrouwen’ uit Zwolle o.l.v. Flip Jonkman uit Heino op 2e Paasdag bij Het Boskamp.

Een groot aantal bezoekers – iedere zitplaats was bezet – heeft genoten van de vele songs van toen.  Dit repertoire blijkt duidelijk aan te slaan.  Vele liederen brengen zeker herinneringen boven. ‘Mississippi’  van Pussicat werd massaal meegezongen.  En…met veel spirit werd gezongen ‘Just an illusian’ van BZN.  Een enkele smartlap zoals ‘Blauwe korenbloemen’ deed het ook goed  evenals ‘Kom in mijn armen’ resp. van Zusjes de Ro en Maywood.

In het ‘Waarom fluister ik je naam’  was het tussen de regels door muisstil. De Duitse schlagers  deden het ook goed. Bijzondere aandacht was er voor ‘Mother how are you to day’   van Maywood. Dit lied werd even terug gezongen tijdens de crematie van Betsy  Baltes. Betsy Baltes was een van de oprichters  van ‘de Jonkvrouwen’ Een emotioneel moment!
Met veel gezelligheid werd de middag rond vijf uur afgesloten met ‘Die kleine Kneipe’   en het  bekende ‘Brandend  Zand’.

De instrumentale begeleiding kwam van Gery Vernhout en de nieuwste aanwinst Henk van Rijssen op accordeon, Jan Teule op contrabas en Jan Vermaning op drums. De meeste arrangementen kwamen van de dirigent en Gery  Vernhout  arrangeerde de gezongen en gespeelde medley.

Instrumentaal werd ook gewaardeerd ‘Boogie Woogie Sax’ met de dirigent op tenor saxofoon.
Willy Schrijver van Het Boskamp was bijzonder tevreden, zo bleek uit woorden na afloop.  Er kwamen deze middag gelijk al weer enkele aanvragen binnen voor een optreden. dat zegt genoeg.

Lees ook

Verhalendragers komen tot leven

DALFSEN/ZWOLLE – In 2020 bestond de internationale beeldenroute ‘Kunstwegen’ 20 jaar. Dat zou gevierd worden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.