Home / gerrie meijerink nam na 43 jaar afscheid van bibliotheek dalfsen

gerrie meijerink nam na 43 jaar afscheid van bibliotheek dalfsen

Zij begon in de Centrale Bibliotheek in Berkum, waar zij ruim vier jaar werkte. Vervolgens werkte zij tot op de dag van vandaag parttime in de bibliotheek in Dalfsen. De grootste tijd op de huidig locatie van nu, de Hema.

“Men vraagt mij wel eens hoeveel boeken/titels ken je nu eigenlijk wel, nou dat valt nog wel mee. Vroeger moesten alle boeken bij uitleen gestempeld worden, dus kreeg je ze allemaal in handen. Nu is het een soort zelfbediening en de computer heeft de registratie overgenomen. Wat mij vooral altijd aansprak was het klantencontact en informatie geven.

Als medewerker ben je dikwijls een vraagbaak. Want er gebeurt in de nieuwe bibliotheek bij de Trefkoele+ zoveel meer. Er worden cursussen verzorgd op gebied van E-Books, tablets et cetera. Ook het taalpunt heeft in de bibliotheek onderdak gevonden. Maar het contact met het publiek blijft toch het leukst, dat ga ik misschien wel missen. Ik zie bijvoorbeeld nu moeders binnen komen met hun kinderen. Aan die moeders heb ik, toen ze zelf nog klein waren, het kinderboek ‘Pinkeltje’ uitgeleend. Leuk toch! De bibliotheek is voor jong en oud”, zegt Gerrie. “Hoe oud het oudste lid is weet ik niet, maar het jongste lid is net twee weken oud. Die kreeg van ons een mooie boekplaat en een koffertje.”

“Gerrie was vooral de creatieve geest van ons allen, wij zullen haar missen”, zeggen haar collega’s. “Vooral in het oude gebouw waar nog vitrines waren, daar wist zij altijd iets moois van te maken.” Als Biebmedewerkster nam Gerrie woensdag afscheid van, na een lang en werkzaam leven, toch wel een beetje haar ‘Bibliotheek Dalfsen’.

Lees ook

Zoekplaatje van de week

OMMEN – De fotowerkgroep van het Cultuurhistorisch Centrum Ommen vraagt uw hulp bij het beantwoorden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.