genomineerden cultuurprijs ommen 2017 bekend

  Vorig jaar ging de Cultuurprijs naar de Stichting Vechtdalkunsten. In navolging van deze stichting maken de volgende genomineerden kans om de Cultuurprijs Ommen 2017 te winnen:

  Folkloristische Optocht Koningsdag

  Niet alleen toeschouwers genieten van de traditionele optocht op Koningsdag.  Het feit dat je als kind op de versierde wagen mag, laat een onuitwisbare indruk achter. Het is van onschatbare culturele waarde dat deze optocht in Ommen blijft bestaan en dat de basisscholen worden gestimuleerd om mee te blijven doen.

  Nationaal Tinnen Figuren Museum

  Dit museum is uniek in Nederland. Door de grote inzet van bestuur en vrijwilligers is het gelukt om zonder subsidie van de gemeente het museum in stand te houden. Hierdoor draagt het museum bij aan de cultuur voor de inwoners van Ommen én de toeristen.

  Slagwerkensemble muziekvereniging Soli Deo Gloria Ommen

  Het slagwerkensemble van Soli Deo Gloria is al jaren in staat jonge mensen te enthousiasmeren om op hoog niveau muziek te maken. Hierdoor brengen en houden zij cultuur onder de aandacht van de jeugd. Met de goede resultaten in de afgelopen jaren zet dit ensemble Ommen op de cultuurkaart.

   Stemmen

  Alle inwoners van Ommen kunnen tot en met 23 mei een stem uitbrengen op een van de genomineerden door een e-mail naar cultuurprijs@ommen te sturen met daarin de favoriete kandidaat. Vermeld in de mail duidelijk uw naam en adres. Bij het bepalen van de winnaar tellen de stemmen van de inwoners even zwaar mee als de stem van de jury.

  Uitreiking
  Op maandag 29 mei wordt de Cultuurprijs uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Carrousel in Ommen. De winnaar ontvangt naast eeuwige roem een geldprijs van €1.000,- en mag tevens een jaar lang het logo van de Cultuurprijs gebruiken in zijn of haar uitingen. 

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.