eva uit ommen provinciaal voorleeskampioen

  Provinciaal voorleeskampioen worden is heel bijzonder. Hiervoor heeft Eva het moeten opnemen tegen maar liefst 426 kinderen uit de provincie. Eerst op school, daarna in de kwart- en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. De provinciale finale werd georganiseerd door Rijnbrink. In heel Nederland hebben 3206 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie. Eva las een fragment voor uit het boek Vlinders van Simone van der Vlugt.

  In de landelijke finale neemt Eva het op tegen de winnaars van de elf andere provincies. De uiteindelijke winnaar  van de finale mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2017’ noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen 2017 een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

  De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de 24e keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via onze website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.