Home / erik hulzebosch valt bij ovc 21 perfect in t pulletje

erik hulzebosch valt bij ovc 21 perfect in t pulletje

Na een korte introductie van spreekstalmeester Jeroen Seisveld kreeg Erik Hulzebosch de microfoon, om hem dik anderhalf uur later, met slechts hier en daar een kort interruptie weer af te geven. De toehoorders hingen aan zijn lippen. Nee, erg veel moeite om zich verstaanbaar te maken had de hoofdrolspeler niet. Dit is Oost-Nederland, zijn streek. In sappig Nedersaksisch vertelde Erik over zijn jeugd. Zijn schooltijd, geen succes, want hij bleef nogal een zitten en de kans zat er in dat hij de eerste basisscholier was die op de brommer naar school ging.

Al vroeg werd duidelijk dat in hem geen professor schuil geen. Wel een doorzetter, met van jongs af aan allerlei baantjes, van krantenbezorger tot kippenvanger. Alle hoogtepunten uit zijn carrière kwamen voorbij. Zijn eerste contractbespreking. “Ik vond het zo veel geld, durfde het bedrag niet te noemen, maar kreeg tot mijn verbazing een veel hoger bedrag aangeboden. Ik zei: nee. Kon het niet geloven, zo veel geld! Toen deed de sponsor er nog wat bij op, want die dacht dat ik het bedrag af sloeg.”

Duidelijk werd dat hij aan de immer wat hooghartige Mart Smeets niet zoveel boodschap had en dat ook Henk Angenent niet op zijn verjaardag komt. In 1997 legde Hulzebosch het in de eindsprint van de laatste Elfstedentocht af tegen de spruitjeskweker uit Woubrugge. Het laat een eeuwige wond achter. “Ik kwam over de finish en dacht het heel aardig gedaan te hebben, op en na iedereen achter me gelaten. Tot ik mijn vader zag, Erik, Erik, Erik…., verloren…, en daarna mijn moeder, jammer, jammer, jammer…., en mijn zuster, o, o, o, zonde, zonde, zonde…, toen drong het besef pas goed door. Tweede. Ik zal ondanks mijn best mooie erelijst en titels altijd herinnert worden aan die verloren eindsprint in de Elfstedentocht…”         

In het kielzog van de voetbalcoryfeeën René van der Gijp, Johan Derksen, Ron Jans, Johnny Rep was het aantrekken van de ongecompliceerde marathonschaatser Erik Hulzebosch als spreker opnieuw een schot in de roos.

Lees ook

Voetbal Dalfsen

ASC’62 verliest van Quick’20 uit Oldenzaal ASC’62 speelde de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Quick’20 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.