eindelijk weer drie punten voor marienberg

  Uiteindelijk telde alleen het resultaat en de drie punten! Het mooie voetbal moest je afgelopen zaterdag maar even bij denken op sportpark Groot Lochter in Nijverdal. Want zowel de thuisploeg, SVVN, alsmede de gasten uit Mariënberg maakten er geen groots meeslepend voetbalduel van.  Ach, je kunt niet alles hebben. Na een klein uur spelen leken de Westerparkbewoners op rozen te zitten. Het leidde met 3-0 door goals van Patrick Drenthen, uit een strafschop, en tweemaal goudhaantje Rolf Hofsink.

  Van SVVN had Mariënberg weinig te duchten. Maar ineens, zomaar uit het niets, schoot de aanvaller van de groenwitten snoeihard de 1-3 achter de kansloze Jelle Brinks Even later had Brinks geen antwoord op een schijnbaar makkelijke vrije trap van SVVN en stond de 2-3 op het scorebord. Gelukkig, met wat kunst- en vliegwerk wist Mariënberg wel de zege en de drie punten over de streep te trekken. De grote verliezer was niet SVVN maar het hondstrouwe publiek van beide ploegen.

  Het begon nog wel zo leuk het duel in Nijverdal. Na amper een minuut trok een verdediger van SVVN aan de noodrem in zijn eigen zestien. Arjan Breukelman werd gevloerd en de arbiter van dienst kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Een koud kunstje voor Patrick Drenthen die met de 0-1 zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. Maar dat was ook meteen het hoogtepunt in het eerste bedrijf. Want mede door het ontiegelijke slechte veld van SportVereniging Volharding Nijverdal was er van goed voetbal absoluut geen sprake. De 22 acteurs bleven maar ruzie houden met het leder wat werkelijk alle kanten opstuiterde.

  Neuh, de kinderen die aan de kant van het veld bloempjes voor de aanwezige lieve oma’s aan het plukken waren hadden meer schik dan de talrijke toeschouwers. Na rust ontsnapte Rolf Hofsink aan buitenspel en schoot hard en laag de 0-2 tegen de touwen. Een verre uittrap van Jelle Brinks stelde diezelfde Hofsink in staat om binnen het uur de 0-3 te maken. Het spel werd er helaas niet beter op. SVVN kon geen moment laten zien waarom het enkele weken terug verrassend won van koploper Voorwaarts. Je snapte heel goed dat de ploeg van de sympathieke trainer Ester het onderspit dolf tegen rode lantaarndrager Lemele.

  Het kan verkeren. Want terwijl iedereen dacht dat Mariënberg zonder groots te voetballen simpel de zege mee zou nemen naar het Westerpark had buiten SVVN gerekend. Het werd gewoon ouderwets billenknijpen. SVVN zette alles op alles om de gelijkmaker te produceren maar vergat hierdoor haar verdedigende stellingen. Echter Mariënberg profiteerde niet van de geboden ruimte. De roodzwarten scoorden niet de bevrijdende vierde treffer wat wel had gekund en misschien had gemoeten en zo bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal.

  Gelukkig bleef Mariënberg aan de goede kant van de score, 2-3 winst bij SVVN in Nijverdal. Het komende paasweekend mag Mariënberg twee keer aan de bak. Zaterdag wacht thuis ON uut Almelo en op tweede paasdag reist men af naar Rijssen waar het inhaalduel tegen RKSV wacht.

  (AD)

  Opstelling: Jelle Brinks, Patrick Drenthen, Michael Zweers, Edwin Hofsink, Sander van der Velde, Bertin Veurink (68. Roy Lotterman), Arjan Breukelman (76. Tom de Lange), Roy Doek, Kevin Bolks, Rolf Hofsink , Niek Noeverman

  Man van de Wedstrijd: Rolf Hofsink (en niet alleen omdat hij vanmiddag een borrel komt halen….) 

  Meer foto's