eindavond stokvisdennen met nieuwe en oude voorzitter

  Voor Van Leur dus zijn eerste toespraak als voorzitter, terwijl Erben Wennemars juist stilstond bij het laatste optreden van Tebbe Aukema als voorzitter van de schaatstrainingsgroep. Na veertien jaar bestuurswerk nam hij afscheid met een mooi schaatsbeeldje voor op de schoorsteen.

  Mogelijk gemaakt door het enthousiasme en de inzet van, en de goede samenwerking tussen, de schaatsers, trainers en alle vrijwilligers, meest ouders, werd er dit jaar met veel plezier goed en afwisselend getraind. Het seizoen begon al heel erg leuk met een televisieoptreden tijdens Koningsdag, waarbij de jeugd van de Stokvisdennen en Schaatsvereniging Zwolle mocht ‘schaatsplanken’ voor de koninklijke familie. Daarna volgde veel skeeleren om technisch sterker te worden en fietsen en hardlopen om de conditie te verbeteren.

  Zomertraining
  Veel schaatsers vulden de zomertraining in met wedstrijden, zoals de populaire Aquaklimcross in Sibculo en de regionale Zomeravondcompetitie voor fietsers. Populair waren de trainingsdagen op de boerderij van de familie Wennemars, het zomertrainingskamp samen met Zwolle en het eerste trainingskamp in Inzell sinds vele jaren. Het snelle ijs van de Max Eicher Arena en de prachtige ligging tussen de bergen, ontlokte een schaatser zelfs de uitspraak dat hij er wel wilde blijven wonen.

  Alle trainingsarbeid en leergierigheid resulteerden in ontelbare persoonlijke, club-, en baanrecords in het hele land. Zowel bij de marathon als het langebaanschaatsen werden op kunstijs veel podiumplaatsen behaald, maar ook op het natuurijs in Oostenrijk, Zweden en Finland lieten de schaatsers zien bij de top te horen. Zes schaatsers maakten deel uit van een KNSB-selectie en de club kende een flinke aanwas van pupillen, die ook meteen hun eerste 100 meters meededen op de Scheg in Deventer.

  Clubkampioenen
  Ook dit jaar was er weer aandacht voor de clubkampioenen en de bekerwinnaars. De Minibokaal ging naar A-pupil Mats ten Cate, vanwege zijn inzet, leergierigheid en vooruitgang. De Kontrastbokaal kon dit jaar eigenlijk alleen voor Stefan Westenbroek zijn, vanwege zijn gouden en zilveren plakken op Nederlandse kampioenschappen en het Europees kampioenschap. Zijn club- en baanrecords zullen een hele kluif worden voor komende C-junioren.

  Chantal Hendriks nam de Gerner Es Bokaal in ontvangst, zeer verdiend door aansprekende marathonresultaten, vooral op natuurijs. Ook Elwin Hulsink viel zeer positief op op de Weissensee en was als marathonrijder toch de langebaanschaatsers te snel af bij het clubkampioenschap. Van jongste pupil tot senior zijn de volgende schaatsers clubkampioen geworden: Stefan Everts, Jelle Kleinlugtenbeld, Luuk van de Pol, Britt van der Linden (met twee clubrecords), Owen Ganzeboer, Menoa van Leussen, Niels Wennemars, Britt Bijker, Loek van Vilsteren, Bo Meijer, Julia Mulder, Stefan Westenbroek, Eva Eghuizen, Maxim van Marle en Elwin Hulsink.

  Meer foto's