Home / ehbo vereniging ommen sluit seizoen af

ehbo vereniging ommen sluit seizoen af

Zoals elk jaar hadden de mensen achter de schermen weer een leuk scenario bedacht. Dit jaar hadden ze vijf stations opgezet, met allemaal een ander voorval. De avond begon met een briefing. De aanwezige EHBO’ers werden ingedeeld in groepen, tijdens de briefing werd verteld waar welk station was, en waar iedereen heen moest.

Wat er gebeurd is en wat de situatie is, dat zie je ter plekke. Je komt erachter door vragen te stellen. Ook werd er tijdens de briefing verteld dat, wanneer nodig, het alarmnummer gebeld mocht worden, maar dat er een groot ongeval gebeurd was in de buurt en dat de ambulance vanuit Enschede moest komen en een rijtijd had van minimaal een half uur. Dit was allemaal bedoeld om ervoor te zorgen dat er zo goed mogelijk gehandeld werd, en als het niet nodig was geen ambulance te laten komen. Natuurlijk waren er gevallen waarin dat zeker wel nodig was. Wat doe je dan als je zolang op een ambulance moet wachten? Wat kun je dan doen?

Hieronder volgt een korte beschrijving van wat je tijdens een oefening tegen zou kunnen komen. Natuurlijk zijn het ook ongevallen waar je in het dagelijks leven mee te maken kunt krijgen.

Iemand heeft zich met een mes gesneden en als gevolg daarvan een slagaderlijke bloeding. Een vrouw met glas in haar hand, iemand met hersenletsel. Ook waren er kneuzingen van pols en enkel of een allergische reactie op een snoepje. Ook een beknelling of reanimatie kan tot de mogelijkheden horen. Hoe gaat u hier mee om als hier mee te maken krijgt. Wat is de beste manier van handelen, wanneer belt u een ambulance of wanneer de huisarts?

Tijdens de EHBO opleiding leert u dat allemaal. Wilt u weten wat u moet doen in deze situaties aarzel dan niet langer en geef u op voor de opleiding. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ehbo-ommen.eu. Weet jij wat je moet doen?

Lees ook

Politiek Verwoord

Dalfsen – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.