een kwart eeuw herder en leraar in dalfsen

  Op 22 maart 1992 begon hij, na een periode in Doetinchem / Doesburg en Emmeloord, als predikant in Dalfsen. “Een vriendelijke rustige dominee, een rots in de branding, een ‘beetje’ lang van stof, heeft oor en oog voor wat er leeft in de kerk(en)”, merkten enkele gemeenteleden op.

  In die 25 jaren is de gemeente volop in beweging geweest en heeft ds. v.d. Jagt veel meegemaakt. Al die preken, bezoeken, catechisaties, spreekbeurten, doop- en avondmaal bedienen, begrafenissen, belijdenis diensten, kerkenraadsvergaderingen, pastoraat, thema diensten, classisbijeenkomsten, aangepaste diensten, synode werk, etc.

  “In al die activiteiten hebben velen van ons contact met hem gehad op mooie of verdrietige momenten. Sommigen vinden die 25 jaar te lang, terwijl anderen nog wel 25 jaar met hem door zouden willen”, schrijft de kerkenraad in het kerkblad van de gemeente, “Hij is al die jaren gezegend met een goede gezondheid en kreeg zodoende de mogelijkheden om onze gemeente te leiden en te verzorgen. Hij mocht ons wijzen op Christus en Zijn werk. In al die jaren was hij er als dienaar van God voor onze en Zijn gemeente.”

  De gemeenteleden werden zondagmorgen 2 april feestelijk ontvangen met koffie en gebak, daarna preekte ds. v.d. Jagt over het thema ‘Samen één  – Droomkerk’ en werden zij, na de toespraken, uitgenodigd voor een gezellige broodmaaltijd en was er gelegenheid om de dominee en zijn vrouw te feliciteren. Het was ook hun wens om het juist op deze manier samen te vieren. Samen eten en blij zijn. Verbindend en ontspannen.

  “Dank voor alles wat u voor de jongeren, ouders, ouderen, kerkenraad, kerkverband enz. hebt willen en kunnen doen. Voor de steun en bemoediging in moeilijke tijden”, zei Dick van Gelder namens allen, “We hopen dat u ook in de komende jaren met dezelfde gezondheid gezegend wordt en ons als gemeente met uw kennis en talenten mag dienen. Onder Gods Zegen!” 

  De dienst is te zien op: www.dalfsen-west.gkv.nl. Website ds. J.W. v.d. Jagt: www.jwvanderjagt.nl

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.