Home / een bericht van stichting vrienden van hospice t huis de pastorie

een bericht van stichting vrienden van hospice t huis de pastorie

Overal in Dalfsen zie je mensen die lekker buiten bezig zijn in de tuin. Nieuw leven, we hebben er met z’n allen weer zin in. Ik zelf heb dan het gevoel weer uit mijn holletje te komen en wil het wel van de daken roepen: ik ben er weer! We gaan alvast nadenken over de vakantie, plannen maken en genieten van de voorpret. We tellen de weken en daarna de dagen…

Gold dat maar voor iedereen maar helaas, dat is niet zo. Want hoe moeilijk is het om te kunnen genieten van nieuw leven als je zelf net een slecht nieuws gesprek hebt gehad? Of als je te horen krijgt dat de uitslagen van onderzoeken van je vader, je moeder of een andere dierbare in je directe omgeving niet goed zijn. Dan valt die vakantie weg en is ook ineens niet belangrijk meer. In plaats daarvan ben je boos of verdrietig geworden van het nieuwe leven om je heen dat voorjaar heet. Kortom; je leven staat op dat moment stil. Kun je nog wel op vakantie of wil je eigenlijk nog wel op vakantie?

Dan is het goed om te weten dat we in het hospice ook respijtzorg bieden. Respijtzorg is zorg die we tijdelijk in het hospice bieden aan iemand die terminaal ziek is en niet meer beter kan worden. In deze periode kan de mantelzorger even op adem komen in een drukke periode en eventueel zelf een korte tijd op vakantie gaan om weer nieuwe energie op te doen. Wij nemen dan de zorg tijdelijk van hem of haar over.

Als de vakantie, veelal is dat maar een weekje, weer voorbij is dan gaat de gast, die in het hospice ook een beetje op vakantie is, weer terug naar huis en de eigen vertrouwde zorg. Ja, ook dat doen we in het hospice in Dalfsen!

Lees ook

Nieuwe kleding voor de veteranen van VV Hoonhorst

HOONHORST – Twee sponsoren hebben afgelopen weekend de handen ineen geslagen om de voetbalveteranen van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.