dronken man draait volledig door bij aanhouding in nieuwleusen

  “Afgelopen donderdagavond tegen middernacht, zagen wij een voertuig rijden op de Burg. Backxlaan in Nieuwleusen. Wij zagen dat de verlichting aan de achterzijde van dit voertuig niet in orde was, waarop wij zijn gekeerd en achter het voertuig zijn aangereden. Het voertuig reed vervolgens het Oosteinde op, waar wij het voertuig een stopteken hebben gegeven.

  Toen het voertuig stil stond, stapte de bestuurder, een 23-jarige man uit Gramsbergen, vrijwel onmiddellijk uit en begon zich vervelend naar ons te gedragen. Wij vroegen om zijn rijbewijs, maar deze had de man niet niet bij zich gaf hij aan. Uit onze systemen bleek vervolgens dat het rijbewijs van de man vorig jaar ongeldig was verklaard.

  Wij merkten dat de man behoorlijk naar alcohol rook, waarop wij een blaastest bij de man hebben afgenomen. Uit deze test bleek dat de man teveel had gedronken, waarop de man met ons mee moest. Hierop draaide de man helemaal door en begon hard te schreeuwen en te schelden. Ook begon hij de auto die hij bij zich had te vernielen. Deze auto bleek op naam te staan van iemand anders, dus was formeel niet van hem. Hij sloeg de buitenspiegel eraf, trapte er deuken in en sloeg met zijn vuist de achterruit kapot, waardoor hij verwondingen aan zijn hand opliep.

  De man was niet meer rustig te krijgen en dreigde ons aan te vallen, waarop wij pepperspray hebben gebruikt. Dit werkte vrijwel onmiddellijk, waarop wij hem sommeerden op de grond te gaan liggen. Dit deed de man, waarop wij bij hem de handboeien konden aanleggen. De man sloeg vervolgens nog een aantal maal met zijn voorhoofd op de straat. Hierop hebben wij de man meteen overeind geholpen, zodat hij zichzelf niet meer schade kon toebrengen.

  Onderweg naar het cellencomplex in Zwolle, wond de man zich dusdanig op dat hij op een gegeven moment zijn bewustzijn verloor. Dit was nog steeds zo in het cellencomplex, waar een arts hem heeft onderzocht en besloot dat de man naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Kort daarna werd de man door een ambulance overgebracht naar de spoedeisende hulp. Aangezien wij als politie de man hadden aangehouden, gingen wij met de ambulance mee naar het ziekenhuis. Daar is de man uitgebreid onderzocht en kon hij enkele uren later door de artsen weer bij zijn positieven worden gebracht. In het ziekenhuis is bloed van de man afgenomen, welke door het NFI wordt onderzocht op de hoeveelheid alcohol en eventuele andere middelen.

  De man wordt verdacht van rijden onder invloed, het rijden zonder geldig rijbewijs, vernieling van andermans auto en openbare dronkenschap. De politie doet verder onderzoek naar deze feiten.”

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.