drie paaseieren zijn genoeg voor ozc

    ZAC dreigt met Quick ’20 de afgrond in te storten, maar welke twee ploegen staan riskante promotie/degradatieduels te wachten? Het blijft de vier komende speeldagen oppassen geblazen.

    Middenvelder Koen Tip klonk opgelucht en opgetogen, maar maakte wel een kanttekening. “Ze waren niet compleet en misten enkele belangrijke spelers.” Nou ja, lekker belangrijk. Elf tegen elf toch en wie speelt moet het doen en wie niet mee doet telt even niet mee. Niets tegen in te brengen vond de routinier, die sprak van een lekkere pot voetbal, waarin de thuisclub de gehele wedstrijd bovenliggende partij was.

    “We hadden wat beter met de kansen moeten omgaan, maar zijn zelf niet in gevaar geweest.” Voor de onderbreking blijft het bij de 1-0 van Rik Jan de Groot. Wanneer vroeg in de tweede helft Floris Buitenhuis een vrije trap van Nicky van Rijn binnenkopt en de 2-0 van het scorebord flitst, is Westenholte Voorst Frankhuis een geslagen ploeg.

    In de slotfase beleeft Tip nog een persoonlijk succesje. “Ik had dit seizoen nog niet gescoord, maar ik had wel een ritueeltje. We kregen een vrije trap en ik zei: nu ik een keer. En raak. Mooi toch. Gaat nergens over, maar de sfeer is goed. Hopelijk trekken we deze goede lijn door naar Be Quick, onze volgende tegenstander.”  

     Rechterrijtje 2H: IJVV 22-30, Den Ham 22-26, WVF 22-25 (-6), OZC 22-25 (-8), Be Quick ’28 22-25 (-13). Hellendoorn 22-22, ZAC 22-16 en Quick ’20 22-3.