Home / dit najaar zeventien statushouders welkom in dalfsen

dit najaar zeventien statushouders welkom in dalfsen

De 388 Nederlandse gemeenten samen hebben in het eerste half jaar van 2017 een taakstelling; een verplichting om 13.000 vergunninghouders te huisvesten. Daar komt een achterstand bij van 6.082 die gemeenten voorgaande periodes hebben opgelopen. In totaal moeten gemeenten in dit voorjaar dus voor ruim 19.000 vergunninghouders woonruimte zoeken. Deze mensen worden vaak status- of vergunninghouders genoemd omdat ze een verblijfsvergunning voor (meestal) vijf jaar krijgen omdat ze uit een onveilig land zijn gevlucht. Deze taakstelling is verdeeld over gemeenten naar rato van het aantal inwoners. De provincies toetsen aan het einde van de taakstellingsperiode of gemeenten aan hun halfjaarlijkse taakstelling hebben voldaan.

De statushouders worden geholpen door een prettig team vrijwilligers van Vluchtelingenwerk Dalfsen. Deze maatschappelijk begeleiders worden intern opgeleid om de nieuwe Dalfsenaren te helpen bij zaken als het aanmelden bij een onderwijsinstelling, het aanvragen van een OV-chipkaart, het vinden van een huisarts en het regelen van de kinderopvang. Wie wel eens een Frans ziekenhuis of een Italiaanse museum heeft bezocht weet hoe lastig een taalbarrière kan zijn. Ook voor de ondersteuning van de nieuwkomers zoekt Vluchtelingenwerk Dalfsen nieuwe vrijwilligers uit alle kernen van Dalfsen.

“Ben jij gek op diversiteit in de maatschappij, ben je niet bang voor het onbekende en heb je zin om in een actief team te werken? Ook HBO-studenten nodigen wij uit zich aan te melden! Voor meer informatie kun je een mail sturen naar de teamleider Mirjam Dijsselhof; mdijsselhof@vluchtelingenwerk.nl

Lees ook

Oud papier ABSD

DALFSEN – Op 30 september en op vrijdag 1 oktober haalt de ABSD weer oud …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.