de uitleg en obs heidepark winnen schoolvoetbal in dalfsen

  In de voorrondes, op woensdagmiddag 5 april, hadden 12 teams zich weten te plaatsen voor de finale-avond. Uniek is dat er van de 12 verschillende scholen die zich ingeschreven hadden er van 11 verschillende scholen, er minimaal 1 team in de finale zat.

  Op de drukbezochte avond werden er 6 finale wedstrijden gespeeld.

  In de meiden C-poule streden De Regenboog en De Carrousel tegen elkaar. De Carrousel wist met 1-0 te winnen en pakte de beker.

  In de jongens C-poule speelden Het Sjaloom Ankum en de Baron van Dedemschool . Het werd 2-0 voor de Baron van Dedemschool.

  In de meisjes B-poule stonden de teams van De Bonte Stegge en De Carrousel tegen over elkaar. Het werd een spannende wedstrijd, er waren kansen aan beide zijden. In de normale speeltijd was het dan ook 1-1, wat een verlenging betekende. Uiteindelijk wist De Bonte Stegge in de verlenging nog 2 maal kort achter elkaar te scoren, wat dus een 3-1 overwinning voor de Bonte Stegge werd.

  De jongens van de Cazemierschool en het Cyriacus Hoonhorst speelden tegen elkaar in de jongens B-poule. De 1e helft waren de jongens van de Cazemier de betere, wat een 2-0 voorsprong betekende. Echter de 2e helft ging het de andere kant op en was Cyriacus de sterkere. Helaas voor de jongens uit Hoonhorst kwam de aansluitingstreffer te laat. Eindstand 2-1 en veel vreugde voor de jongens van de Cazemierschool.

  Daarna kwam het muziekkorps Polyhymnia opdraven en mochten de (gespannen) finalisten van de beide A-poule’s  opkomen onder begeleiding van het korps.

  De meiden van OBS Heidepark speelden in de A-poule hun finale tegen De Spiegel. In de poule wedstrijden was De Spiegel nog te sterk voor deze meiden. Ze wisten dus waar het beter moest, om van deze ploeg te kunnen winnen. Wat uiteindelijk ook gebeurde, door zelf het eerste doelpunt te maken. De meiden beginnen er zelf steeds meer in te geloven dat ze deze wedstrijd kunnen winnen. Onder luid gejuich van het publiek werd even later het 2e doelpunt gemaakt. 2-0 voor OBS Heidepark. Het werd nog een paar keer spannend, maar deze meiden zorgden ervoor dat er niet werd gescoord door De Uitleg. Eindstand 2 – 0 voor OBS Heidepark. De vreugde kreten en sprongen waren enorm en de 1e plaats was binnen.

  Tot slot speelden De jongens van Het Heilig Hart de finale wedstrijd van de A-poule tegen De Uitleg. De wedstrijd van afgelopen woensdag eindigde in een 1-1 gelijke stand. Ze waren dus aan elkaar gewaagd en beiden wisten dat ze het niet zomaar cadeau kregen. In de reguliere tijd wisten beide ploegen niet te scoren, dus werd er een verlenging gespeeld. De strijd en beleving was van beide zijden tot het einde enorm groot om dat ene doelpunt te scoren.  Helaas voor Het Heilig Hart werd er in de verlenging ook niet gescoord door de Lemelerveldse jongens. Hierdoor werd de eindstand in de poule als eindresultaat doorslaggevend. Het Heilig Hart was hierin 2e geëindigd, achter De Uitleg, waardoor die als winnaar werd bekroond. De vreugde was vanzelfsprekend enorm bij alles wat bij De Uitleg hoorde.

  Hierdoor gaan de jongens van De Uitleg en de meiden OBS Heidepark door naar de regiofinales. Deze zijn op woensdag 10 mei bij SVD Dalfsen.

  Naast deze bekers waren er ook Fair Play bekers te winnen. De organisatie heeft sportiviteit hoog in het vaandel en beloont dit elk jaar met een beker voor de sportiefste ploeg van elke poule.

  De organisatie kan wederom terugzien op een zeer geslaagd voetbaltoernooi mede dankzij alle vrijwilligers!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.