Home / de bosrand als heilzaam kuuroord voor ovc 21

de bosrand als heilzaam kuuroord voor ovc 21

Op papier was sv Hoogersmilde een ideale tegenstander om het bittere gal van teleurstelling weg te spelen. In Ommen verschenen dubbele cijfers op het scorebord en werden de bezoekers van trainer Martijn Hut afgeranseld tot op het bot. Ging OVC ’21 op strafexpeditie? Werd sportpark De Bosrand een kuuroord of gruwelkabinet?

Geen paniek het eerste. De degradatiekandidaat, die halverwege het seizoen oefenmeester Martijn Hut inwisselden voor Marcel Schuur, kond een half uur in het spoor blijven van de bezoekers uit Ommen. Na de 2-0 van Koen Daman werd de handdoek geworpen. De 1-0 van Damon Nouri (schot in de kruising) zou in 99 van de honderd gevallen als goal van de wedstrijd te boek gaan, maar daar komen we zo op terug. Nouri was zo blij de ban te hebben gebroken, dat hij met de handen langs de oren een run maakte langs het publiek. Het leverde hem geel op wegens provocatie van arbiter Roos, want ach ja, zo gaat het bij de profs ook hè. Beetje zielig, maar à la.

Na de pauze ging het in de schaduw van de televisiemast, de enige attractie in het verder oersaaie kanaaldorp, crescendo voor de Vechtdalbewoners. Daman tekende voor 0-3, waarna Robin Meijerink geschiedenis schreef. Niet alleen werden snode plannen bij de Hoogersmilders voorkomen, na een succesvolle interventie ging de hoef vol onder de Derby Star, die hoogte en hoogte kreeg, net op tijd daalde en pas tot stilstand kwam tegen het nylon achter de verbouwereerde doelwachter Mathijs Pieters. Dit juweel was de wereld overgegaan, maar helaas geen tv-camera’s in Hoogersmilde. Zelfs niet van TV Drenthe. 0-4, wedstrijd gespeeld.

Nauwelijks was libero Kay van ’t Zand vervangen of Mathieu Bel scoorde tegen. Het zal toch niet…? Welnee. Nick Zandman herstelde de marge van vier. Lijnrechter Bultstra gunde de invaller zijn treffer niet, maar zijn signaal werd niet ontvankelijk verklaard. De ‘grens’ gaf er met een hoop misbaar de brui aan. Hilariteit alom. 5-1, waar hebben we het over. Nouri en Daman krikten de score op naar zeven, waarna Robin Hatzman vanuit een schitterend genomen vrije trap namens de thuisclub het laatste persoonlijke succesje boekte. 7-2, ach de Hoogersmilders gingen er luchtig mee om. Kratje bier richting kleedkamer. Oké, verloren, maar zelf twee keer gescoord, dat komt niet alle weken voor. 

Linkerrijtje 4E:
USV 20-47
OVC ’21 21-46 (+47)
Wacker 21-46 (+11)
Steenwijkerwold 21-38
Havelte 21-35
Veno 20-33
Pesse 20-32

Foto’s en verslag: Willem Lampe

Lees ook

Meer ruimte rood-voor-rood

OMMEN – De gemeente Ommen verruimt de rood-voor-roodregeling. Eigenaren die in ruil voor de sloop …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.