Home / damclub kijk uit dalfsen stopt na 81 jaar

damclub kijk uit dalfsen stopt na 81 jaar

“We kregen geen nieuwe leden meer. Omdat het aantal leden steeds verder terugliep moesten we ons terugtrekken uit de dambonden. De jeugd is bezig met andere dingen. De laatste jaren waren we vooral een hechte vriendenclub waarbij de gezelligheid erg belangrijk was. Enkele leden vonden het mooi geweest, anderen wilden informeren bij een naburige damvereniging”, aldus de vereniging.

Op de allerlaatste damavond op 9 maart jl., moest de beslissing vallen wie de kampioen zou worden. Gerard Ekkelenkamp en Frank van Pijkeren hadden de eer om de allerlaatste partij te spelen. Van Pijkeren moest winnen om dan door het zgn. Sonnenborn-Berger-systeem kampioen te worden. In het eindspel zag Ekkelenkamp een winnende 3 om 4 over het hoofd, maar door een betere stand kwam hij even later een schijf voor. Met goed eindspel won Gerard Ekkelenkamp de  partij en daardoor werd Ab Roddenhof de laatste kampioen van Damclub Kijk Uit.

Vorig jaar was hij al de kampioen en ook dit jaar bewees hij opnieuw de sterkste te zijn. De allerlaatste eindstand: 1. Ab Roddenhof met 23 punten uit 18 partijen, 2. Frank van Pijkeren met 21 punten, 3. Leen van Dommelen met 18, 4. Gerard Ekkelenkamp met 17, 5. Henk van Eerbeek met 17, (S.B. 2 punten minder), 6. Gerard Haarman met 16, 7. Henk Ekkelenkamp met 14 punten. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje in De Overkant. De afsluiting van een tijdperk Damclub Kijk Uit Dalfsen.

Lees ook

Inzameling Leger des Heils

DALFSEN – Kleding, schoenen en vodden voor het Leger des Heils kunnen op donderdag 27 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.