Home / certificaat voor nieuwe vrijwilligers taalpunt

certificaat voor nieuwe vrijwilligers taalpunt

Afgelopen dinsdagmiddag 11 april, hebben 9 van de 10 vrijwilligers hun certificaat ontvangen. Helaas was 1 taalcoach ziek. De coaches gaan namens de Stichting Lezen en Schrijven, de bibliotheek en de gemeente Dalfsen, mensen begeleiden bij: het leren van de Nederlandse taal, rekenvaardigheden en/of digitale vaardigheden.

Mensen die bezig zijn met de inburgeringscursus vinden het fijn om,1x per week, nog extra hun spreekvaardigheden te oefenen met de taalcoach. Daarnaast wordt het huiswerk besproken.
De Nederlandse laaggeletterden krijgen hulp bij het invullen van een werkbriefje, maken van een boodschappenlijstje, het lezen (begrijpen) van een krantenartikel, de ondertiteling van een film etcetera. Alles is mogelijk!

Lijkt het u ook fijn om deze mensen te helpen bij hun basisvaardigheden of kent u iemand die begeleiding wil, neem dan contact op met uw plaatselijke bibliotheek of stuur een berichtje naar taalpunt@bibliotheekdalfsen.nl

Denkt u bij het zien van de foto: “Hé, die ene jongen ken ik!” , dan klopt dat. Hij heet Samsom en heeft in de Stentor gestaan in een artikel over taalstages. In dit geval bij de Albert Heijn. Samsom krijgt ook begeleiding van een taalcoach. Hij heeft tijdens de certificering vertelt over het belang van een betrokken taalcoach….dus meld u aan! U bent van harte welkom!

Lees ook

PB Dalfsen: aandacht voor de Rondweg

DALFSEN – Plaatselijk Belang dorp Dalfsen heeft signalen ontvangen dat de drukte op de Rondweg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.