certificaat voor nieuwe taalcoaches in dalfsen

    Dinsdagmiddag 11 april hebben negen van de tien vrijwilligers hun certificaat ontvangen. Helaas was één taalcoach ziek. De coaches gaan namens de Stichting Lezen en Schrijven, de bibliotheek en de gemeente Dalfsen, mensen begeleiden bij: het leren van de Nederlandse taal, rekenvaardigheden en/of digitale vaardigheden.

    Mensen die bezig zijn met de inburgeringscursus vinden het fijn om één keer per week nog extra hun spreekvaardigheden te oefenen met de taalcoach. Daarnaast wordt het huiswerk besproken. De Nederlandse laaggeletterden krijgen hulp bij het invullen van een werkbriefje, maken van een boodschappenlijstje, het lezen (begrijpen) van een krantenartikel, de ondertiteling van een film et cetera. Alles is mogelijk.

    Lijkt het u ook fijn om deze mensen te helpen bij hun basisvaardigheden of kent u iemand die begeleiding wil, neem dan contact op met uw plaatselijke bibliotheek of stuur een berichtje naar taalpunt@bibliotheekdalfsen.nl. Heeft u vragen, bel dan 0529 – 432413 of  481227.