boek van de week van bieb ommen belgravia

  Het is 1815, in Brussel bevinden zich veel Engelsen die in een feestelijke stemming zijn. Napoleon is verjaagd, dat hij uit zijn ballingschap is ontsnapt en weer in aantocht is lijkt hen niet te deren.  De ambitieuze Sophia Trenchard die met haar ouders en jongere broer in Brussel is, haar vader James is de leverancier van de meeste goederen die het Engelse leger gebruikt,  laat zich inviteren op het bal van de Hertogin van Richmond. Ze hoopt daar haar amant burggraaf Edmund Bellasis te ontmoeten, de twee zijn stapelverliefd maar door het standsverschil maakt hun liefde geen schijn van kans. Als tijdens het bal het bericht komt dat Napoleon oprukt naar Brussel worden alle militairen ter plekke gemobiliseerd, ook Edmund moet naar het slagveld bij Waterloo vertrekken.  Hij brengt het er niet levend af, korte tijd later overlijdt ook Sophia Trenchard.

  1841

  Vijfentwintig jaar later, de familie Trenchard verkeert inmiddels in goeden doen.  Had de oorlog al een riant inkomen gebracht,  James Trenchards neus voor zaken heeft hem de jaren daarna geen windeieren gelegd.  Hij heeft flink geïnvesteerd in de bouwwereld, financiert grote projecten zoals Belgravia waar een nieuw paleis voor de grafelijke familie Bellasis is gebouwd.  Het is daar dat de moeder van Sophia, Anne  Trenchard, toevallig de gravin van Bellasis, Lady Brockenhurst tegenkomt.  Een ontmoeting met grote gevolgen, de zo verschillende werelden van de twee vrouwen raken zo met elkaar verstrikt dat een groot schandaal onvermijdelijk lijkt.

  Downton Abbey

  Julian Fellowes is ook de schrijver van de bekende en alom geroemde Britse kostuumserie Downton Abbey. Met Belgravia heeft hij weer een kaskraker in handen.  De schandalen, de moraal van de adellijke en gegoede stand in het begin van de negentiende eeuw, de sfeertekeningen, je waant je bijna een toeschouwer die alles van zeer nabij meemaakt. ‘Belgravia’ is zowel  als boek, als e-book en als luisterboek bij de bibliotheek verkrijgbaar.

  Het  boek ‘Belgravia’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheekommen.nl

  Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.