boek van de week nevas kinderen van kim vogel sawyer

  Het is 1936, in de VS heeft de economische crisis toegeslagen.  Neva Shilling en haar man Warren proberen in een klein dorpje een winkel draaiende te houden.  Dat valt niet mee, haar man is soms weken achter elkaar weg om de waren aan de man te brengen.  Neva runt dan de zaak, hun twee kinderen helpen mee. Neva vraagt zich vaak af hoe lang ze dit nog vol zullen houden.  Groot is haar schrik als op een dag een sheriff langs komt om te vertellen dat haar man is verongelukt. En niet alleen hij, ook zijn vrouw is om het leven gekomen, hun drie kinderen worden samen met alle huisraad bij ‘tante Neva’ gebracht.\

  Dubbelleven

  Het wordt Neva al snel duidelijk dat haar man een dubbelleven heeft geleid. Al die weken van huis waren niet om zaken te doen, nee die bracht hij door bij zijn tweede gezin. En nu zit ze opgescheept met de drie jonge kinderen die Warren bij die andere vrouw heeft.  Hoe zal ze ooit van die kinderen kunnen houden? Zal ze de kinderen ooit los kunnen zien van het verraad van haar man? Maar ze kan ze ook niet weigeren. Wat zal er dan van hen terecht komen, als zij ze niet opneemt? In arren moede aanvaardt ze de kinderen en probeert er het beste van te maken. Haar eigen dochter is al snel dol op de kleintjes, haar zoon moet echter niets van ze hebben. En als dan blijkt dat haar man ook nog grote schulden heeft achtergelaten, is Neva ten einde raad.

  Hoop en vergeving

  Kim Vogel Sawyer schrijft historische familieromans vanuit een christelijke achtergrond waarin hoop en vergeving centraal staan.  In de VS heeft ze daar verschillende prijzen mee gewonnen.  Veel van haar werk gaat over de Amish en Mennonieten maar ook andere thema’s pakt ze op.  Van haar boeken zijn inmiddels miljoenen exemplaren verkocht, ook in Nederland is haar werk ruim verkrijgbaar.

  Het  boek ‘Neva’s kinderen’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheekommen.nl

  Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.