Home / boek van de week bieb ommen broedertwist

boek van de week bieb ommen broedertwist

Het is 1972 als Henry Quinn na drie jaar uit de gevangenis wordt ontslagen.  Al die jaren is hij beschermd door de tot levenslang veroordeelde Evan Riggs. Riggs, een voormalig countryzanger met één grote hit op zijn naam, heeft iemand vermoord. Zijn bekendheid heeft hem de doodstraf doen ontlopen maar uitzicht op vrijlating is er niet. In ruil voor de geboden bescherming vraagt hij Quinn hem een dienst te bewijzen. Quinn moet Riggs’ dochter opsporen en haar een brief overhandigen.  Een dochter die Riggs zelf nog nooit gezien heeft, alles wat hij over haar weet is dat haar voornaam Sarah is en dat ze ter adoptie aangeboden is.

Brief
Henry Quinn voelt zich verplicht aan het verzoek van zijn celgenoot te voldoen. Hij reist daarom af naar het kleine stadje in Texas waar Riggs woonde en waar hij de dochter hoopt aan te treffen. Doch niets is minder waar, de enige die hij op het spoor komt is de broer van Riggs die als sheriff over de plaatselijke bevolking waakt. Al snel blijkt dat deze Carson niet erg mededeelzaam is, hij zegt niets over een dochter te weten en wordt steeds vijandiger naar Quinn toe. Langzaam maar zeker krijgt Quinn door dat er heel wat speelt in dit broeierige stadje in het zuiden van de VS.  Maar of hij zijn taak zal kunnen volbrengen? De obstakels lijken met de dag toe te nemen en de antwoorden steeds verder weg.

Adembenemend
Ellory heeft met dit boek niet alleen een misdaadverhaal geschreven,  door terug te gaan in de geschiedenis van het stadje en de twee broers bestrijkt hij een periode van bijna vijftig jaar waarin heel wat karakters en levensverhalen voorbij komen.  Een adembenemend boek, vanaf de eerste bladzijden is de spanning alom aanwezig, je wilt het in één ruk uitlezen. In de VN thrillergids heeft Ellory meermalen 5 sterren voor zijn boeken gehaald, de maximale score voor een thriller.

Het  boek ‘Broedertwist’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheekommen.nl

Lees ook

‘Samen voor Gezond Gewicht in het Vechtdal’

48 organisaties zetten handtekening onder het convenant REGIO – Woensdag 15 september zetten 48 organisaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.