avereest verslaat koploper fds

  Avereest opende de wedstrijd met een vrije trap over het vijandelijke doel. In de twaalfde minuut was Jurgen Visscher dichtbij de opening van de score. Met een fanatieke drive koerste hij zichzelf in kansrijke positie en met potig schouderwerk hield hij zijn mandekker bij de bal weg en maakte hij ruimte voor een schot. Van dichtbij vuurde hij vlammend in de korte hoek. De FDS doelman was scherp en pareerde de bal tot corner. Twee minuten later hadden de gasten hun eerste kansje. Een volley van buiten de zestien ging ver naast. Hierna had Kevin Buiter een schotje naast. Ook lieten Erik Wencker en Matthijs Platvoet zich zien. In een tegenaanval na een corner van FDS hadden Platvoet en Wencker een mooie en fanatieke één-twee met snelheid de diepte in. Helaas eindigde deze bliksem-attack met een mislukt schot van Erik. In de 37e minuut was het wel raak. Jurgen Visscher nam een corner namens Avereest. Bij de tweede paal torende René Koster boven iedereen uit in de lucht en knikte de bal hard in het net. Zijn perfecte kopbal betekende de 1-0. Net voor rust ging nog een vrije trap van FDS rakelings naast.

  De tweede helft begon met het inbrengen van routinier en aanvoerder Marcel Dijk. Het eerste wapenfeit na rust leek ongevaarlijk, maar door onvakkundig handelen (prutsen) van FDS stond Avereest plots op 2-0. Een hoge voorzet vanuit de rechterhoek van Erik Wencker leek een makkelijke prooi voor de Drentse doelman. Er was slechts één VVA-er in de buurt, maar de keeper en een verdediger liepen tegen mekaar op. De doelman miste de bal en via de rug van de verdediger belandde de bal op de rug van Jurgen Visscher en vervolgens heel droog over de doellijn: 2-0.

  Strafschop
  In de 66e minuut kreeg Avereest de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Vanuit de rechterhoek slingerde Jurgen Visscher de bal naar de tweede paal op Erik Wencker. Wencker raakte de bal goed vanuit de lucht. Zijn verdediger stond met zijn rug naar het schot, maar stopte de doelpoging met zijn arm. Scheidsrechter Kwakkel floot en wees naar de elfmeter stip. Wencker ging achter de bal staan maar de doelman was hem nu de baas en voorkwam de 3-0. Als de scheidsrechter hier strikt was geweest, had de strafschop over gemoeten. De keeper verkleinde zijn doel slim door te snel van de doellijn te komen. Maar aangezien dit praktisch altijd gebeurt bij penalties en scheidsrechters hierbij zelden ingrijpen was het logisch dat er nu ook gewoon werd door gevoetbald.

  Het stoppen van de strafschop gaf FDS een wake-up call en tevens een mentale boost. Tamelijk laat om dan pas overtuigend te beginnen met aanvallen, maar wel nog tijd genoeg voor een slotoffensief. Zoals je wel vaker in het voetbal ziet werd het stoppen van de strafschop een gamechanger. Voor het eerst deze middag werden de gasten uit Havelterberg fanatiek. Drie minuten na de gemiste penalty zette FDS een goede aanval op. Een lage voorzet kwam bij de eerste paal en werd strak ingetikt door Henrico Greven: 2-1. FDS was weer terug in de wedstrijd en hiermee de spanning ook. De koploper was nu bij de les en ging opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker.

  Slotstuk
  Er ontvouwde zich een interessant slotstuk. De gasten waren veel op de Avereester helft, maar vooral Dirk Bunk en René Koster stonden hun mannetje. De belangrijkste troef van FDS is de twee meter lange Frank Hasebos. Met 23 doelpunten de topscorer van klasse 4D. FDS trachtte middels hoge voorzetten vanaf alle hoeken en standen op de VVA helft de lange Hasebos in stelling te brengen. René Koster was echter de baas in de lucht van het VVA doelgebied. En ook Dirk Bunk plukte meerdere aanvallen uit de lucht of van de grond. Met het oog op het kampioenschap was FDS op zoek naar een goal en dus een punt.

  Avereest loerde op mogelijkheden voor een tegenaanval om alsnog de derde te maken. Een kwartier voor tijd had FDS een lage gevaarlijke voorzet, maar deze hobbelde tussen iedereen door. De wedstrijd bleef spannend, maar dit was het laatste gevaar van de gasten. VVA was nog wel twee maal gevaarlijk. In de blessuretijd zetten Erik Wencker en Niek Kuiper goed druk, waarna Niek de bal naar de andere kant van het zestienmeter gebied bracht bij Jurgen Visscher. Jurgen had een mooi hard schot, maar dit ging naast. Ook had Niek Kuiper nog een mooi gevaarlijk hard schot. Hij werd diep gestuurd, de lange bal stuitte op en Niek nam de bal vol op de slof. Een mooie pegel, maar zonder resultaat. Na een lange blessuretijd floot scheidsrechter Kwakkel voor het laatst en behaalde Avereest wederom een overwinning op een kampioenskandidaat. Dit betekende tevens de zevende ongeslagen wedstrijd op rij (waarvan zes winst).

  Derde plaats
  Avereest versloeg al runner-up Hoogeveen, nu dus lijstaanvoerder FDS en volgende week zal de Balkbrugse formatie gaan voor een driepunter in Bruchterveld. VV Bruchterveld staat derde op de algehele ranglijst en eerste in de derde periode. Avereest klom vanmiddag één plek en staat nu zesde op het seizoensklassement en verstevigde de tweede plek in de derde periode. Zaterdag 8 april heeft VVA de kans om hier de leiding te pakken, het moet dan wel winnen in Bruchterveld van de plaatselijke VV. Een belangrijke wedstrijd dus voor beide partijen. Het kan voor Avereest nog een mooi en spannend slot van de competitie betekenen met als doel nacompetitie voor promotie.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.